Leoni anunță că a fost victima unei fraude de 40 milioane euro

Leoni anunță că a fost victima unei fraude de 40 milioane euro
scris 16 aug 2016

Producătorul german de cabluri pentru industria auto Leoni, prezent și în România, a fost victima unei fraude de 40 milioane de euro, a anunțat marți compania.

Autorii fraudei, neindentificați până în prezent, au folosit acte de identificare și documente false pentru a reruta fonduri de 40 milioane de euro către conturi din străinătate, potrivit companiei.

Leoni nu a dat detalii suplimentare, însă a precizat că infrastructura IT și securitatea datelor stocate de companie nu au fost afectate.

Leoni AG ar putea muta o parte din producția din România,din cauza creșterii costului forței de muncă CITEȘTE ȘI Leoni AG ar putea muta o parte din producția din România,din cauza creșterii costului forței de muncă

"Impactul prejudiciului asupra profitului estimat la nivelul anului 2016 nu poate fi evaluat în prezent", au spus reprezentanții Leoni, care au adăugat că lichiditățile companiei nu au fost afectate în mod semnificativ, iar indicatorii de performanță evoluează în linie cu estimările inițiale.

Acțiunile Leoni s-au depreciat cu 7,7% în urma anunțului, la 32,84 euro/unitate.

Fondată în 1917, Leoni este lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu, cu peste 75.000 de angajați în 32 de țări. Printre clienții Leoni se află Volkswagen, Siemens și Deutsche Telekom.

În România, compania deține trei fabrici - în Arad, Bistrița și Pitești - și are peste 14.000 angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
leoni
frauda
prejudiciu