Siemens a extins două dintre fabricile sale din România

Siemens a extins două dintre fabricile sale din România
scris 9 aug 2016

Compania Siemens a finalizat extinderile pentru două dintre cele patru fabrici operate local prin compania Simea Sibiu. Cele două unități de producție sunt situate în orașele Sibiu și Buziaș.

„România reprezintă un pol de interes pentru companiile cu activități în producție pe fondul forței de muncă bine calificate și a costurilor competitive, dar și a proximității față de piețele din vest. Extinderea producției și investițiile în zona de cercetare și dezvoltare demonstrează angajamentul Siemens pentru România, contribuție asumată în urmă cu 111 ani”, a declarat George Costache, CEO Siemens România.

Fabrica din strada Th. Mihaly din Sibiu, inaugurată în 2004, a fost relocată în luna iulie într-o clădire nouă, situată în „Parcul Industrial Zona de Vest” din municipiul Sibiu. Cei 7.800 de metri pătrați de spații industriale și de birouri reprezintă o suprafață cu 110% mai mare decât cea ocupată anterior de unitatea de producție.

Fabrica relocată în „Parcul Industrial Zona de Vest” produce cabluri electrice pentru aparate electronice industriale și material rulant, piese din tablă pentru carcase industriale și feroviare, carcase din oțel pentru locomotive, metrouri și alte elemente feroviare și realizează montarea carcaselor de redresoare industriale. Odată cu această extindere, producția a fost dezvoltată pentru a include și o secție de vopsitorie în câmp electrostatic pentru carcasele industriale și feroviare deja produse în fabrică, ceea ce va duce la implicarea într-un nou domeniu, al energiei eoliene, prin sudarea structurii metalice a statoarelor pentru eoliene, ce va începe în cursul acestui an.

MAHLE și-a vândut o fabrică din România către grupul american Filtration Group CITEȘTE ȘI MAHLE și-a vândut o fabrică din România către grupul american Filtration Group

Printr-un proces de extindere a trecut și fabrica Siemens din Buziaș, unde, la începutul lunii august, a fost inaugurată a treia hală din unitatea de producție. Noua hală are o suprafață de circa 1.200 de metri pătrați și reprezintă o extindere de aproape 60% a suprafeței totale a fabricii din Buziaș, dar și o dezvoltare a producției căci în noul spațiu urmează să fie produse și motoare sincrone pentru utilaje industriale. Fabrica din Buziaș produce componente și sisteme de răcire pentru tipurile de motoare.

Fabrica din Buziaș este prima unitate de producție deschisă de Siemens în România, fiind inaugurată în 2002, având, la acea dată, o suprafață de 400 de metri pătrați. Astăzi, suprafața totală a fabricii a ajuns la circa 3.300 de metri pătrați.

„În urmă cu 14 ani, grupul Siemens deschidea prima fabrică în România. Investițiile proaspăt finalizate reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea succesivă a capacităților de producție, o recunoaștere a competitivității și performanțelor angajaților noștri, precum și a excelentei colaborări cu Siemens Austria și Germania”, a adăugat Aurel Băloi, CEO Simea Sibiu.

Compania Siemens avea, la finalul anului fiscal 2015, încheiat la 30 septembrie 2015, 1.780 de angajați în România. Activă în domeniile electrificării, automatizărilor și digitalizării, Siemens deține patru fabrici în Sibiu și Buziaș, dar și patru centre de cercetare-dezvoltare în București, Brașov și Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea “Societatea Română de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonimă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemes
extindere fabrici
buzias
sibiu