Licitația pentru proiectarea și execuția Tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești a fost reluată

Licitația pentru proiectarea și execuția Tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești a fost reluată
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2020

CNAIR SA a ridicat suspendarea procedurii "Proiectare și Execuție „Drum Expres Craiova - Pitești" Tronsonul 4”, termenul de depunere a ofertelor fiind 24 februarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”CNAIR SA a ridicat suspendarea procedurii "Proiectare și Execuție „Drum Expres Craiova - Pitești" Tronsonul 4”", publicând răspunsul consolidat la clarificările adresate de către operatorii economici până la primul termen limită menționat în cadrul documentatiei de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost acordat un nou termen limită de depunere al ofertelor până la data de 24.02.2020”, precizează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, scrie News.ro.

Firmele interesate de participarea la această procedură de achiziție publică au dreptul de a adresa noi solicitări de clarificare până la ultimul termen menționat în cadrul documentatiei de atribuire, adică 21 de zile înainte de termenul limită de depunere al ofertelor.

Rechemare stranie pentru mai multe modele VW în România. Mașinile sunt răscumpărate de companie CITEȘTE ȘI Rechemare stranie pentru mai multe modele VW în România. Mașinile sunt răscumpărate de companie

CNAIR SA va răspunde la aceste solicitări, precum și la cele adresate deja de operatorii economici ulterior primului termen limită menționat în documentația de atribuire, cu respectarea termenului de 12 zile înainte de termenul limită de depunere al ofertelor.

Valoarea estimată a procedurii este de 909.669.122 lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 luni și cuprinde: 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,81( km 89+300 – km 121+115), va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt si Argeș și intersectia cu autostrada 1 București - Pitești și va tranzita teritoriile localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja.

Valoarea estimată a Tronsonului 4 este de 909.669.122,09 Lei fără TVA.

Un prim anunț privind proiectarea și execuția acestui tronson a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) în 22 august 2019, contractul fiind estimat la 909,67 milioane lei (192,5 milioane euro), fără TVA. Au existat însă contestații ale participanților la licitație legate de derularea acesteia și de nerespectarea termenelor pentru răsounsurile la solicitările de clarificări.

”Strabag a depus o contestație în urma faptului că CNAIR, autoritatea contractantă, nu a răspuns până la data legală la solicitările de clarificări adresate de societate, iar cu toate acestea, data limită de depunere a ofertelor a rămas aceeași. Contestatoarea argumenta faptul că lipsa clarificărilor duce la imposibilitatea de a-și elabora ofertele, limitând accesul la procedura de atribuire. Mai mult, continuă aceasta, lipsa documentelor duce la imposibilitatea executării contractului de achiziție în condițiile actualei documentații de atribuire”, scria Arena Construcțiilor în 24 octombrie 2019.

La jumătatea lui 2019, președintele Ford România, britanicul Ian Pearson, s-a arătat dezamăgit de stadiul lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești, în condițiile în care autoritățile au promis că centura orașului Balș va fi gata până la finalul anului.

Ulterior, CNAIR a anunțat că s-a urgentat proiectul drumului expres Craiova - Pitești, fiind scurtată perioada de proiectare, dar și cea de execuție.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
drum expres pitesti craiova