Licitație lansată pentru modernizarea a încă 74,25 km de cale ferată

Licitație lansată pentru modernizarea a încă 74,25 km de cale ferată
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că, până pe 29 iulie, trebuie depuse ofertele pentru contractele necesare modernizării infrastructurii feroviare pe Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane) și pe Lotul 5 (Băile Herculane- PO Poarta). Astfel vor putea fi modernizați încă 74,25 km de cale ferată pe tronsonul Craiova- Drobeta Turnu Severin - Caransebeș, a adăugat el, iar valoarea estimată a celor două contracte - proiectare și execuție este de 4,87 miliarde de lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin Programul Transporturi (PT) 2021- 2027.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
„Licitație lansată pentru modernizarea a încă 74,25 km de cale ferată pe tronsonul Craiova- Drobeta Turnu Severin - Caransebeș! Până în data de 29 iulie 2024 trebuie depuse ofertele pentru contractele necesare modernizării infrastructurii feroviare pe Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane) și pe Lotul 5 (Băile Herculane- PO Poarta). Valoarea estimată a celor două contracte (proiectare și execuție) este de 4,87 miliarde de lei (fără TVA), iar finanțarea este asigurată prin Programul Transporturi (PT) 2021- 2027. Durata maximă a contractului pentru Lotul 4 este de 72 luni (din care 12 luni pentru proiectare și 60 de luni pentru execuție), iar pentru Lotul 5 este de 60 de luni (din care 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție)”, a anunțat Sorin Grindeanu.
VIDEO Constructori români și bulgari avansează în tandem la Autostrada Moldovei. Încep să devieze un drum național CITEȘTE ȘI VIDEO Constructori români și bulgari avansează în tandem la Autostrada Moldovei. Încep să devieze un drum național

El a mai spus că Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane) are o lungime de 41,618 km și o valoare estimată de 2,44 miliarde de lei (fără TVA), iar Lotul 5 (Băile Herculane- PO Poarta) are o lungime de 32,637 km și o valoare estimată de 2,43 miliarde de lei (fără TVA), scrie News.ro.

„Lucrările de reabilitare pe întreaga linie de cale ferată Craiova- Drobeta Turnu Severin - Caransebeș (225,287 km) vizează:
- modernizarea instalațiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului
- creșterea capacității de tranzit;
- asigurarea interoperabilității
- asigurarea de facilități pentru persoanele cu dizabilități;
- modernizarea stațiilor și a haltelor de mișcare;
- modernizarea podurilor și podețelor;
- reabilitarea și modernizarea clădirilor stațiilor de călători (inclusiv ridicarea nivelului peroanelor) în conformitate cu standardele europene în vigoare;
- montarea de panouri fonoabsorbante sau soluții alternative de reducere a nivelului de zgomot;
- instalații de centralizare electronică noi, în stații și introducerea sistemului de siguranță ERTMS.
- îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea vitezei de circulație la valori de până la 160 km/h”, mai arată Grindeanu.
 
El a reamintit că, în luna mai, au fost lansate în licitație contractele pentru modernizarea Loturilor 3 și 6, care au termen de depunere a ofertelor 1 iulie 2024.
 
„Modernizarea acestor două loturi, cu o lungime de 78,4 km, are o valoare totală estimată 7,35 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțată prin PT”, a conchis Grindeanu.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cale ferata
tren
grindeanu