Licitațiile pentru loturile 1 și 3 ale drumului expres Arad-Oradea au fost suspendate

Licitațiile pentru loturile 1 și 3 ale drumului expres Arad-Oradea au fost suspendate
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2024

Licitațiile pentru atribuirea contractelor de execuție a lucrărilor la loturile 1 și 3 ale drumului expres Arad-Oradea au fost suspendate, pentru a se transmite clarificări solicitate de participanți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu, a declarat că în cazul lotului 1 a fost depusă și o contestație, scrie Agerpres.

Contract semnat: Un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI Contract semnat: Un nou drum expres în România

"Sunt suspendate (licitațiile - n.r.) pentru răspunsuri la clarificări. După ce se răspunde la clarificări, procedura continuă, deci nu s-a anulat licitația. La lotul I a fost depusă și o contestație", a spus Șerbănescu.

El a subliniat că "este exclus" ca această etapă să dureze câteva luni, ci "o săptămână-două maxim".

Referitor la contestația depusă în cazul lotului 1, reprezentantul CNAIR a declarat că aceasta nu afectează licitația, urmând să fie soluționată după ce se anunță câștigătorul.

În cazul lotului 2, procedura continuă, iar termenul de depunere a ofertelor este 9 mai.

Drumul expres va avea o lungime de aproximativ 120 de kilometri între Arad și Oradea, iar valoarea estimată a proiectului, conform studiului de fezabilitate, este de 10,1 miliarde de lei, inclusiv TVA, cu o durată de execuție de 24 de luni. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri externe nerambursabile (Programul Transport 2021-2027) și de la bugetul de stat.

În 2 aprilie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, structura regională a CNAIR, anunța că aproximativ 4.000 de imobile vor fi afectate de exproprieri pe viitorul drum de mare viteză.

"CNAIR a emis, la finele lunii martie, decizia de expropriere pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării 'Drum expres Arad - Oradea'. Investiția se situează pe raza teritorială a municipiului Arad, a localităților Chișineu - Criș, Livada, Macea, Șimand, Șofronea, Zerind, Zimandu Nou (județul Arad) și a localităților Avram Iancu, Cefa, Ciumeghiu, Gepiu, Mădăras, Nojorid, a municipiilor Oradea și Salonta, și localităților Sânnicolau Român și Sântandrei (județul Bihor). Decizia de expropriere va fi afișată la sediile Consiliilor Locale din localitățile amintite. Vor fi afectate în total un număr de 3.994 de imobile private sau publice", se preciza într-un comunicat al DRDP Timișoara.

Instituția a mai informat că a scos la licitație, în paralel, două contracte pentru actele de cadastru necesare exproprierilor, având termen de depunere al ofertelor data de 9 mai 2024. După semnarea contractelor, se va face dezmembrarea terenurilor și comisiile de analiză vor emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor în baza cărora se vor achita sumele.

viewscnt
Afla mai multe despre
drum expres
cnair