Lider sindicat, în contextul protestelor: Un metrou cu 2.000 de călători a fost la un pas de a deraia, în urmă cu două săptămâni, din cauza unei defecțiuni

Lider sindicat, în contextul protestelor: Un metrou cu 2.000 de călători a fost la un pas de a deraia, în urmă cu două săptămâni, din cauza unei defecțiuni
scris 27 aug 2018

Un tren de metrou cu 2.000 de călători la bord a fost la un pas de a deraia, în urmă cu două săptămâni, în urma unei defecțiuni apărute la sistemul de direcție, a afirmat, luni, Ion Rădoi, președintele Sindicatului Liber Metrou (USLM).

"Un boghiu la un tren este, ca să explic mai bine, cum este direcția la mașină, este ca și cum ai pierde direcția unei mașini. Trenul ar fi putut deraia, ceea ce, din fericire, nu s-a întâmplat. Riscurile sunt mari, pentru că mediul este închis. Erau în acel moment circa 2.000 de călători, pentru că era oră de vârf, riscau să-și piardă viața acolo. Este un eveniment pe care îl semnalăm, pentru că este fără precedent în metroul bucureștean, timp de 39 de ani", a spus Rădoi, potrivit Agerpres.

4 din 10 dintre români respondenți la un studiu apelează la servicii de Internet Banking cel puțin o dată pe săptămână. Diferențe de educație și vârstă CITEȘTE ȘI 4 din 10 dintre români respondenți la un studiu apelează la servicii de Internet Banking cel puțin o dată pe săptămână. Diferențe de educație și vârstă

El a adăugat că acest lucru s-a întâmplat acum două săptămâni, iar, în urmă cu trei săptămâni, a avut loc un incident similar, însă la un tren care era în curs de a se retrage și nu circula cu călători.

”Lucrez de 37 de ani la metrou și niciodată nu am dorit să alarmez populația, însă de această dată o spun: există pericol pentru transportul populației care circulă cu metroul. Pericolul constă în faptul că nu mai avem oameni pregătiți, oameni care au ieșit la pensie. Am avut 20-30 de miniștri și tot atâția directori. Cu cine să faci treabă? Când discutăm despre metrou, discutăm despre funcții operative specifice, oameni care se specializau în licee profesionale și apoi în cursuri de specializare. Noi nu putem să luăm oameni de pe stradă și să-i aruncăm în vâltoarea metroului”, a declarat Ion Rădoi.

Săptămâna trecută, sindicaliștii au susținut că circulația cu metroul nu mai este sigură.

Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) s-a întâlnit vineri cu conducerea Ministerului Transporturilor și a Metrorex, cu care nu s-a înțeles însă în privința revendicărilor, iar sindicaliștii au anunțat că vor continua luni și marți protestele în fața sediului Guvernului. Principala revendicare a USLM este prelungirea contractului de închiriere a spațiilor comerciale din stațiile de metrou între Sindomet și Metrorex, care expiră la finalul lunii septembrie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
metrou
deraiere