Livrările Airbus au crescut

Livrările Airbus au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2023

Livrările Airbus au crescut cu 6% în primul semestru din 2023, ajungând la 316 aeronave, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Obiectivul companiei este de a livra în acest an 720 de avioane.

VIDEO&GALERIE FOTO Podul suspendat de la Brăila, al treilea ca mărime din Europa, supranumit «Golden Gate» al României, a fost inaugurat. Investiție de peste 2,5 miliarde de lei CITEȘTE ȘI VIDEO&GALERIE FOTO Podul suspendat de la Brăila, al treilea ca mărime din Europa, supranumit «Golden Gate» al României, a fost inaugurat. Investiție de peste 2,5 miliarde de lei

Grupul aeronautic european a livrat în iunie 72 de avioane, un avans de 20% față de perioada similară din 2022 (când a livrat 60) și în creștere față de 63 de aeronave în mai, susțin sursele.

Reprezentanții Airbus nu au comentat informația.

În primul semestru din 2022, Airbus a livrat 297 de aeronave, înainte de a face o ajustare negativă a celor două unități care aveau legătură Rusia, scrie Agerpres.

Dacia, vânzări-record pe piața din Germania CITEȘTE ȘI Dacia, vânzări-record pe piața din Germania

Livrările de avioane pe plan global au fost afectate de perturbările din lanțurile de aprovizionare și de lipsa de forță de muncă, după pandemie.

Dar, după un început de an solid, directorul comercial al grupului aeronautic european, Christian Scherer, afirma luna trecută pentru Reuters că Airbus vede un model industrial "mult mai predictibil" și un trend pozitiv al livrărilor.

Analiștii de la Jefferies susțin că producția de avioane rămâne redusă față de obiectivele planificate dar situația se va îmbunătăți în această vară. Analiștii estimau 70 livrări de aeronave în iunie.

Airbus va publica în 26 iulie rezultatele din primul semestru din 2023.

Conform celor mai recente prognoze, Airbus se așteaptă ca până în 2042 la nivel mondial să fie livrate 40.850 de avioane de pasageri și marfă noi, ceea ce ar duce flota mondială la 46.560 de aparate în 2042, față de 22.880 de aparate în 2020. 

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane