Lufthansa se așteapă la revenirea la profit operațional în 2022

Lufthansa se așteapă la revenirea la profit operațional în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2022

Compania germană Lufthansa a declarat că se așteaptă ca cererea de zboruri pe distanțe scurte din Europa să stimuleze creșterea la companiile sale aeriene de pasageri, prognozând o revenire la profit operațional al grupului în 2022, anunț care a dus la creșterea acțiunilor sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Călătorii și-au reluat călătoriile aeriene în urma ridicării restricțiilor legate de pandemia de Covid-19 în 2020 și 2021, ajutând companiile aeriene precum Lufthansa, Air France-KLM și IAG, proprietarul British Airways, să revină la profit în această vară, scrie News.ro.

TAROM lansează desființarea a peste 110 posturi, dar suspendă disponibilizările de însoțitori de bord, după ce a preluat personal de specialitate de la Blue Air CITEȘTE ȘI TAROM lansează desființarea a peste 110 posturi, dar suspendă disponibilizările de însoțitori de bord, după ce a preluat personal de specialitate de la Blue Air

Lufthansa a declarat că rezervările pentru restul anului se situează acum la o medie de 83% față de nivelul anterior pandemiei și că speră că rezervările pentru călătoriile de afaceri vor ajunge la 70% în trimestrul patru.

Directorul general Carsten Spohr a declarat că grupul de companii aeriene vede din ce în ce mai mulți oameni bogați care sunt dispuși să cheltuie bani pe hoteluri, mașini de închiriat, restaurante scumpe, precum și bilete de avion.

”Acești oameni sunt mai puțin sensibili la creșterile și recesiunile economice”, a spus el.

Lufthansa se așteaptă acum să genereze un profit operațional ajustat (EBIT) pe întregul an de peste 500 de milioane de euro, revenindu-și după pierderea de 2,3 miliarde de euro de anul trecut.

Analiștii sunt și mai optimiști, prevăzând în medie un profit EBIT de 569 de milioane de euro, potrivit unei estimări publicată pe site-ul Lufthansa.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
profit