Lufthansa va anula joi 912 zboruri din cauza grevei piloților

Lufthansa va anula joi 912 zboruri din cauza grevei piloților
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2016

Lufthansa va anula joi 912 zboruri din cauza grevei piloților din Germania, astfel că numărul total al curselor afectate de protestul declanșat miercuri va fi de aproape 2.000, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Miercuri, operatorul aerian german a fost nevoit să anuleze 856 de zboruri, scrie News.ro.

În urma protestului de două zile al piloților germani, care cer majorarea salariilor, vor fi afectați 215.000 de pasageri, se arată într-un comunicat al companiei.

Un tribunal din Frankfurt a respins marți seara cererea conducerii Lufthansa ca protestul piloților să fie declarat ilegal, iar sindicatul Vereinigung Cockpit a prelungit greva cu o zi.

Conducerea Lufthansa a descris decizia sindicatului de prelungire a protestului ca fiind ”de neînțeles”, aceasta urmând să provoace ”pagube mari” companiei.

Protestul afectează atât cursele pe distanțe scurte cât și cele pe distanțe lungi operate de Lufthansa, eliminând circa 40% din traficul normal.

McLaren confirmă că Apple s-a arătat interesată să investească în companie, dar spune că nu este de vânzare CITEȘTE ȘI McLaren confirmă că Apple s-a arătat interesată să investească în companie, dar spune că nu este de vânzare

Între zborurile anulate se numără curse premium, cum ar fi cele de pe rutele Beijing-Frankfurt și Los Angeles-Munhen, precum și 10 din 12 curse de la Frankfurt la aeroportul londonez Heathrow.

Conducerea Lufthansa a anunțat că este dispusă să reia oricînd negocierile, dar sindicatul Vereinigung Cockpit vrea să primească mai întâi o ofertă îmbunătățită.

Sindicatul cere majorarea salariilor piloților cu 20% pentru perioada 2012-2017, respectiv cu 3,7% pe an.

Lufthansa a oferit o creștere a salariilor de 2,7%, respectiv de 0,38% pe an, până în 2018.

Circa 5.400 de piloți ai Lufthansa, respectiv jumătate din total, sunt acoperiți de contractul colectiv de muncă, fiind probabil în grevă, excluzând divizia cargo.

Zborurile altor operatori aerieni ai Lufthansa, între care se află Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS și Brussels Airlines, nu sunt afectate.

Lufthansa a fost nevoită să anuleze peste 16.000 de zboruri în 2014 și 2015 din cauza grevelor angajaților, impactul asupra profitului operațional fiind de 463 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
greva lufthansa