Magna și LG au creat un joint-venture care va produce propulsii electrice pentru automobile

Magna și LG au creat un joint-venture care va produce propulsii electrice pentru automobile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 dec 2020

Magna International, unul dintre cei mai mari producători de componente auto la nivel global, a anunțat crearea unui joint-venture cu producătorul sud-coreean de electronice LG. Parteneriatul va oferi industriei auto motoare electrice, invertere, chargere și sisteme e-drive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

LG Magna e-Powertrain este cea mai nouă companie care intră în industria auto pe segmentul de vehicule electrice, urmând trendului deja instalat în această industrie. Cei doi parteneri care au pus la punct noul joint-venture, Magna și LG, au deja o experiență notabilă în industria auto. Magna este unul dintre cei mai puternici furnizori de componente tradiționale pentru constructorii auto, având inclusiv linii proprii de producție auto, care asamblează pentru parteneri mașini complete. LG Electronics este furnizor de componente electronice pentru industria auto și unul dintre cei mai puternici jucători pe segmentul de baterii pentru automobilele electrice. Împreună, cele două companii vor să ofere motoare electrice, invertere (generatoare de energie electrică), sisteme de încărcare a bateriilor de la bordul mașinii și chiar întregul sistem de propulsie electrică, pentru unii dintre clienți.

După cum precizează cele două companii, se estimează o creștere masivă a cererii de astfel de componente în următorii 10 ani, prin tranziția întregii industrii la propulsia electrică. Furnizorii de componente auto se bat deja la cel mai înalt nivel pe câștigarea de segmente de piață în acest domeniu, astfel că LG Magna e-Powertrain țintește o parte a acestei piețe în dezvoltare.

Volkswagen anunță scoaterea din fabricație a primului său automobil electric CITEȘTE ȘI Volkswagen anunță scoaterea din fabricație a primului său automobil electric

„Accest parteneriat se aliniază complet cu noua noastră strategie de a fi în prima linie a electrificării și de a susține producătorii auto cu un portofoliu divers și de clasă mondială”, a declarat Swamy Kotagiri, președintele Magna și proaspăt CEO al companiei, funcție în care îl înlocuiește pe Dan Walker, retras din funcție începând de la 1 ianuarie 2021. „Prin combinarea punctelor forte ale noastre, ne așteptăm să câștigăm eficiență investițională și viteză pe piață cu noi sinergii, în timp ce vom continua să capitalizăm accelerarea pe piața propulsiilor electrificate”, a mai spus Kotagiri.

„Constructorii au nevoie să fie disruptivi pentru a-și menține pozițiile de lideri în electrificare și, prin această înțelegere, LG intră într-o nouă fază în afacerea sa cu componente auto, o oportunitate de creștere cu un potențial enorm”, a declarat Kim Jin-Yong, președinte al LG Electronics Vehicle Component.

LG va participa la acest joint-venture cu peste 1.000 de angajați din SUA, Coreea de Sud și China. Tranzacția se va închide în iulie 2021, după obținerea tuturor aprobărilor legale pe piețele implicate.

viewscnt
Afla mai multe despre
magna
lg
propulsie electrica
masini electrice