Marea Britanie, Germania și Italia sunt principalele țări de unde vin românii acasă de Paște

Marea Britanie, Germania și Italia sunt principalele țări de unde vin românii acasă de Paște
scris 23 apr 2019

Mai mult de jumătate dintre românii care vin acasă de sărbători au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania și Italia, iar prețul mediu al biletului de avion din Europa spre diferite aeroporturi din țară variază între 85 euro (Timișoara) și 192 euro (Iași), potrivit unui studiu al Vola.ro. 

Paștele a fost întotdeauna principala ocazie pentru românii care studiază sau muncesc în afara țării să vină acasă, iar numărul celor care revin e tot mai mare de la an la an. În 2018 s-a înregistrat o creștere cu 30% a biletelor de avion în perioada Paștelui ce au avut ca destinație finală România, iar procentul se păstrează și în 2019, arată o analiză a Vola.ro.

Peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania și Italia. Prețul mediu al biletului de avion din Europa spre diferite aeroporturi din țară variază între 85 euro (Timișoara) și 192 euro (Iași). 

ING Bank anunță când își mută sediul central, relocând 2.000 de angajați. Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, a cumpărat actualul sediu al băncii CITEȘTE ȘI ING Bank anunță când își mută sediul central, relocând 2.000 de angajați. Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, a cumpărat actualul sediu al băncii

Din Marea Britanie vin peste 26% dintre rezervări, din Italia 16,9%, Germania (12%), Belgia, Franța și Spania (8-9%). 

Cel mai frecventat aeroport – destinație din România este București. Prețul mediu al unui bilet de avion spre București este de 163 euro / persoană. Circa 20% dintre călători vin din Marea Britanie, 12% din Italia, 10% din Franța, 5% din Spania.

Prețul mediu al unui bilet de avion spre Iași este de 192 euro / persoană. Jumătate dintre pasageri ajung din Marea Britanie și Belgia. 
Pentru a călători la Cluj, prețul mediu al biletului de avion este de 113 euro. Peste 30% dintre călători vin din Marea Britanie, iar 25% zboară la Cluj de pe Otopeni.

Pentru Bacău, prețul mediu al biletului de avion este de 171 euro (principalul punct de plecare fiind Marea Britanie) iar pentru Timișoara a fost de 85 euro (Otopeni fiind principalul aeroport sursă). 

Bilete mai scumpe în 2019. 180 euro prețul mediu al biletelor de avion în perioada Paștelui, în 2019 

Dacă în anul 2018 românii au plătit în medie 170 de euro pentru un bilet de avion spre destinații externe în perioada Paștelui, în 2019 prețul mediu a crescut la 180 euro. Principalele destinații sunt orașele europene precum Londra, Paris, Barcelona, Madrid, Roma, Milano, dar și Grecia, datorită comunității de creștini ortodocși de acolo. Au fost înregistrate și rezervări pentru destinații îndepărtate precum Dubai sau chiar SUA, Canada și Thailanda. 

Numărul românilor care aleg ca punct de plecare sau sosire alte aeroporturi din țară este în creștere. Timișoara, Iași, Cluj dar și aeroporturi mai mici precum Craiova, Oradea și Sibiu vor înregistra trafic intensificat în perioada sărbătorilor Pascale.  

Deși numărul biletelor de avion disponibile este mai mic, iar prețurile mai mari cu până la 30%, românii preferă să rezerve biletele de avion pentru reîntoarcerea acasă pe ultima sută de metri. În 2018, spre exemplu, cele mai multe rezervări au fost făcute chiar în Săptămâna Mare, înregistrându-se în jur de 10.000 de căutări pe zi. Recordul pentru căutările din primele două săptămâni ale lunii Aprilie, 2019, este de aproape 20.000 într-o singură zi. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
marea britanie
vola.ro
avion
bilete de avion