Maserati amână lansarea SUV-ului Grecale până în primăvara anului 2022, din cauza deficitului mondial de cipuri

Maserati amână lansarea SUV-ului Grecale până în primăvara anului 2022, din cauza deficitului mondial de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

Maserati amână lansarea SUV-ului Grecale, care ar fi trebuit să aibă loc în noiembrie, până în primăvara anului 2022, din cauza deficitului mondial de cipuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul mărcii de lux, care face parte din grupul Stellantis, vine în condițiile în care lipsa semiconductorilor îi obligă pe producătorii de automobile din întreaga lume să încetinească sau să suspende producția, scrie News.ro.

VIDEO Apple a lansat două modele noi de MacBook Pro și o nouă generație de căști wireless AirPods CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat două modele noi de MacBook Pro și o nouă generație de căști wireless AirPods

Maserati a declarat că decizia sa a rezultat din întreruperile continue ale aprovizionării cu piese.

"În special din cauza penuriei de semiconductori, volumele de producție nu ar satisface în mod adecvat cererea globală așteptată", a afirmat Maserati într-un comunicat.

Lansarea globală a Grecale, care va fi produs la Cassino, în centrul Italiei, era inițial programată pentru 16 noiembrie.

Luna aceasta, Stellantis a confirmat, de asemenea, că va prezenta Tonale, noul SUV Alfa Romeo, care era așteptat la sfârșitul acestui an, în luna martie a anului viitor.

Stellantis, format anul acesta prin fuziunea grupului italo-american Fiat Chrysler cu grupul francez PSA, a oprit producția la mai multe fabrici, inclusiv în Europa și Canada, din cauza lipsei semiconductorilor.

Stellantis și LG vor construi împreună baterii, într-o nouă uzină. Carlos Tavares: Vom atinge 260 GWh CITEȘTE ȘI Stellantis și LG vor construi împreună baterii, într-o nouă uzină. Carlos Tavares: Vom atinge 260 GWh

Problemele de aprovizionare cu componente au determinat Stellantis să anticipeze că în acest am va produce cu 1,4 milioane mai puține vehicule.

Sindicatul FIM-CISL a afirmat că impactul lipsei de semiconductori asupra producției italiene a Stellantis din acest an va fi mai grav și mai durabil decât daunele produse de pandemia de Covid-19 în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
maserati
grecale