Maserati va utiliza tehnologie de conducere autonomă dezvoltată împreună cu BMW

Maserati va utiliza tehnologie de conducere autonomă dezvoltată împreună cu BMW
scris 17 mai 2019

Maserati va folosi tehnologia de conducere autonomă dezvoltată de consorțiul condus de BMW, înființat în 2016, fiind prima marcă din Fiat Chrysler care va accesa această tehnologie.

Președintele Fiat Chrysler, John Elkann, a anunțat că Maserati va fi prima marcă din cadrul companiei care va beneficia de tehnologia dezvoltată de consorțiul condus de BMW și în care FCA a intrat în 2017.

Ținta acestui proiect este aceea de a dezvolta primele vehicule autonome de serie până în 2021. Membrii fondatori ai consorțiului sunt BMW, Intel și Delphi, aceștia anunțând încă de la început că nu este o organizație exclusivă ci este așteptată participarea și altor companii interesate.

Fiat Chrysler a semnat un acord și cu Waymo, divizia de vehicule autonome a Google.

VW începe „negocieri concrete” cu locațiile rămase în cursă, pentru fabrica Skoda din Europa de Est. România mai are o șansă CITEȘTE ȘI VW începe „negocieri concrete” cu locațiile rămase în cursă, pentru fabrica Skoda din Europa de Est. România mai are o șansă

Maserati se află într-o perioadă mai puțin fastă, vânzările sale fiind în declin la nivel global, dar mai ales pe piața din China, cea mai mare din lume.

Anul trecut, Maserati a vândut 37.338 de autovehicule la nivel global, cu 19,7% mai puține decât în 2017. În Europa, vânzările mărcii au fost de numai 8.074 unități, cu aproape 17% mai puțin decât în 2017. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
maserati
bmw
masini autonome
masini electrice
consortiu bmw fiat chrysler