Mașinile autonome care vor circula în SUA ar putea avea nevoie de aprobarea Guvernului american

Mașinile autonome care vor circula în SUA ar putea avea nevoie de aprobarea Guvernului american
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2016

Administrația Obama a anunțat luni că ia în calcul să încerce să obțină dreptul de a revizui și aproba tehnologia pentru mașinile fără șofer înainte ca acestea să poată ajunge pe șosele și a îndemnat statele americane să nu fixeze reguli individuale, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul american pentru Transport a stabilit luni, în cel mai amplu comunicat de până acum privind vehiculele autonome, o serie de recomandări și le-a cerut companiilor auto să se asigure că mașinile lor automatizate sunt pregătite pentru drumurile publice, scrie News.ro.

“Dacă o mașină autonomă nu este sigură, avem autoritatea să o retragem de pe șosele. Nu vom ezita să apărăm siguranța publică americană”, a scris președintele Barack Obama în publicația Pittsburgh Post-Gazette.

Liderul de la Casa Albă le-a cerut constructorilor de mașini să “semneze o listă (cu reguli – n.r.) de siguranță, cu 15 puncte, care să arate atât Guvernului, cât și oricărui american interesat” cum funcționează.

Recomandările emise de administrație includ testarea vehiculelor, sisteme de backup în cazul unor probleme cu computerul de bord al vehiculelor autonome, dar și înregistrarea datelor și transmiterea lor părților interesate.

Studiu: Circa 29 de milioane de mașini diesel care circulă în UE emit mai multe gaze poluante decât limita permisă CITEȘTE ȘI Studiu: Circa 29 de milioane de mașini diesel care circulă în UE emit mai multe gaze poluante decât limita permisă

De asemenea, companiile ar trebui să demonstreze cum respectă vehiculele lor normele rutiere, cum se comportă în cazul unui accident, dar și după o coliziune.

Sectorul mașinilor autonome este considerat unul "fierbinte" în acest moment, atrăgând giganți auto precum Ford sau BMW, care și-au fixat ca obiectiv să treacă la producția în serie până în 2021.

Pe lângă companiile auto, și giganți ai internetului precum Google au investit în tehnologia mașinilor autonome.

Societățile s-au plâns, însă, că normele de siguranță federale și ale statelor americane îngreunează procesul.

În prezent, constructorul auto american Tesla vinde modelul S cu o funcție de pilot automat, care este pus sub semnul întrebării în privința fiabilității după un accident mortal înregistrat în luna mai, în Florida. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini autonome
sua