General Motors a fixat prețul de pornire al unei mașini electrice Chevrolet Bolt la circa 37.500 dolari

General Motors a fixat prețul de pornire al unei mașini electrice Chevrolet Bolt la circa 37.500 dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2016

Grupul auto american General Motors a anunțat că modelul său electric Chevrolet Bolt va costa mai puțin de 30.000 de dolari, dacă se ține cont și de facilitățile fiscale pentru cumpărarea de mașini nepoluante, semnificativ sub media prețurilor cu care se vând mașinile noi cu tehnologii clasice, astfel că lansarea ar putea fi un test legat de atracția noii tehnologii pentru publicul american, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai ieftină mașină Chevrolet Bolt va costa 37.495 dolari, înainte de aplicarea creditului fiscal de 7.500 de dolari valabil în Statele Unite pentru mașinile electrice, astfel că prețul final va fi de 29.995 dolari, scrie News.ro.

Prețul mediu al unei mașini noi în SUA a fost în luna august de 34.143 dolari, potrivit analizelor de pe piața auto americană.

Modelul Bolt are o autonomie de 238 mile (383 km) atunci când este încârcat 100%, semnificativ peste orice model electric vândut la un preț similar.

Zona Dorobanți se mai îmbogățește cu un restaurant: Le Vivier, singurul Oyster Bar din Capitală CITEȘTE ȘI Zona Dorobanți se mai îmbogățește cu un restaurant: Le Vivier, singurul Oyster Bar din Capitală

Totuși, surse avizate susțin că modelul Bolt este văzut de către General Motors, pentru început, ca un model mic de nișă, producția fiind estimată la mai puțin de 30.000 de unități pe an.

În acest moment, modelele 100% electrice acoperă mai puțin de 1% din piața de automobile din SUA.

Prin noua lansare, General Motors a furat startul în competiția cu rivalul Tesla, care a anunțat că va lansa la jumătatea anului viitor noul Model 3, cu o autonomie de 346 km și un preț de 35.000 dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
chevrolet bolt