Volkswagen și-a oprit din nou o parte din producție, din cauza cererii slabe de automobile

Volkswagen și-a oprit din nou o parte din producție, din cauza cererii slabe de automobile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 mai 2020

Volkswagen Group se vede nevoită să reducă ritmul de producție în uzina sa principală din Wolfsburg, după ce a repornit-o în speranța unei reveniri a pieței. Din păcate, cererea din piață este încă prea mică și nu justifică o producție prea mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare CITEȘTE ȘI Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare

Reprezentanții VW au confirmat că au oprit, pentru moment, producția la linia care asamblează SUV-urile Tiguan, Touran și SEAT Tarraco, potrivit Automotive News. Compania a explicat că reducerea activității este pentru patru zile din luna mai. Pe linia care produce VW Golf, se reduce un schimb.

FOTO O nouă măsură inovativă în contextul pandemiei, în premieră în România: Lămpi UV în automatele O’Fresh și SaniStation CITEȘTE ȘI FOTO O nouă măsură inovativă în contextul pandemiei, în premieră în România: Lămpi UV în automatele O’Fresh și SaniStation

Motivația șefilor Volkswagen este una logică: comenzile clienților sunt cele care dictează ritmul de producție, astfel că liniile își păstrează flexibilitatea. Compania speră ca situația să-și revină rapid la normal.

Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19 CITEȘTE ȘI Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Volkswagen a repornit producția în toate uzinele sale din Europa, așa cum au făcut-o aproape toți constructorii la acest moment.

Un raport al ACEA arăta că sunt 298 de uzine de autovehicule și de motoare din Europa care au repornit activitatea, dintre care aproape 200 se află în țările membre UE. Asociația constructorilor de mașini a făcut apel în repetate rânduri la Comisia Europeană și la țările UE să facă demersuri pentru a stimula cererea de automobile noi.

Din păcate, situația economică cauzată de criza epidemiei de coronavirus a afectat serios bugetele europenilor, astfel că mulți dintre aceștia și-au amânat sau chiar anulat intențiile de achiziție a unui vehicul nou.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw productie
oprire productie vw
uzina wolsburg
uzina golf
producție tiguan