Mazda a decis să-și închidă unitățile de producție din Japonia, Mexic și Tailanda

Mazda a decis să-și închidă unitățile de producție din Japonia, Mexic și Tailanda
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 mar 2020

Constructorul japonez Mazda a anunțat că își va închide pentru 10 zile fabricile din Mexic și Tailanda și pentru 13 zile pe cele din Japonia, ca urmare a răspândirii epidemiei de coronavirus. De asemenea, va trece în Japonia la un singur schimb și va suspenda activitățile de business și corporate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mazda va suspenda producția pentru 13 zile și va lucra doar cu schimburi de zi timp de opt zile, în uzinele din Japonia, la Hiroshima și Hofu, începând din 28 martie șipână pe 30 aprilie. Parte din producția ce era programată pentru această perioadă va fi transferată pentru al doliea trimestru al anului fiscal care începe pe 1 aprilie. Operațiunile administrative se vor derula normal în această perioadă.

Dintre uzinele din afara Japoniei, va fi închis cea din Mexic, timp de aproximativ 10 zile, începând din 25 martie, și cea din Tailanda, începând din 30 martie, tot pentru 10 zile.

Ford Motor închide alte opt uzine din India, Africa de Sud și Asia CITEȘTE ȘI Ford Motor închide alte opt uzine din India, Africa de Sud și Asia

Operațiunile de vânzări vor continua în anumite țări, printre care Japonia și China. În alte regiuni, între care și Europa, Mazda spune că „va desfășura acțiuni potrivite cu politicile implementate pentru prevenirea răspândirii virusului”. Mazda nu are unități de producție în Europa, dar are activități de coordonare a vânzărilor în Germania și alte orașe din Europa.

„Mazda acordă o prioritate mare sănătății și siguranței comunităților, clienților și angajaților și va continua să adopte măsuri de prevenire a infecției precum telemunca și dezinfectarea la birourile Mazda și ale dealerilor”, mai anunță compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda
inchidere uzine mazda
industria auto coronavirus