Mercedes Benz nu renunță la modelul compact B Class, dar ar putea să-l înlocuiască cu un SUV

Mercedes Benz nu renunță la modelul compact B Class, dar ar putea să-l înlocuiască cu un SUV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 mar 2018

Mercedes B Class, care a devenit vehicul electric în ultima sa generație și care acum se vede nevoit să plece de pe piață din cauza vânzărilor slabe, va avea un înlocuitor, potrivit reprezentanților companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modelul Mercedes-Benz B Class a fost lansat în 2005, ca un monovolum compact, iar în 2011 a primit o nouă generație. Logica industrială spune că anul viitor, cel mai târziu, B Class ar trebui fie reînnoit, dar vânzările sale nu sunt deloc încurajatoare.

Potrivit datelor Jato Dynamics, în 2017, B Class a fost vândut în 64.683 de exemplare, o înjumătățire față de anul 2012, când erau înregistrate aproape 120.000 de exemplare. Situația nu este neapărat dramatică, dacă facem o comparație cu prima generație, care s-a comportat aproape la fel: în 2012, înainte de lansarea noii generații, B Class vindea tot 64.000 de exemplare. Problema cea mi mare a acestui model este dată de faptul că monovolumele nu mai au clienți pe aproape nicio piață din lume.

Este exact aceeași situație ca în cazul modelului românesc Ford B-Max, care a fost nevoit să dispară, pentru a face loc unui SUV.

Cu toate acestea, Britta Seeger, șefa vânzărilor Mercedes-Benz, a declarat într-un interviu acordat Automotive News că modelul va fi înlocuit. Fără să dea prea multe detalii, Seeger a precizat că „B Class este parte dintr-un segment semnificativ și promițător”, referindu-se evident la segmentul compact. Aici însă va avea loc transformarea. „Vedem o dorință crescută pentru vehicule cu 7 locuri în China și trebuie să satisfacem această cerere”. a mai spus Britta Seeger.

Este limpede, în acest moment, că Mercedes nu va reveni cu un MPV, dat fiind contextul negativ, astfel că este foarte probabil să vedem un B Class crossover, cu 5 și 7 locuri.

Volkswagen anunță o ofensivă pe piața mașinilor electrice: vrea să producă în 16 fabrici din lume, în maxim 4 ani, și să ajungă la 3 milioane de vehicule anual CITEȘTE ȘI Volkswagen anunță o ofensivă pe piața mașinilor electrice: vrea să producă în 16 fabrici din lume, în maxim 4 ani, și să ajungă la 3 milioane de vehicule anual

Modelul ar putea urma rețeta lui Renault Scenic, care a lansat în 2016 a treia generație a monovolumului, având de data aceasta trăsături de crossover. Ideea nu s-a dovedit neapărat una de succes, dat fiind faptul că, în primul an după lansare, cel mai bun al unui automobil, Scenic a reușit să vândă puțin peste 100.000 de exemplare, în Europa, unde vindea, cu generația anterioară, și 300.000 de unități în 2005.

Mercedes Benz are deja în clasa compactă un hatchback, A Class, un sedan, CLA Class, și un SUV, GLA. Toate sunt construite pe aceeași platformă cu B Class.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz
b class