Mercedes Benz nu renunță la modelul compact B Class, dar ar putea să-l înlocuiască cu un SUV

Mercedes Benz nu renunță la modelul compact B Class, dar ar putea să-l înlocuiască cu un SUV
scris 14 mar 2018

Mercedes B Class, care a devenit vehicul electric în ultima sa generație și care acum se vede nevoit să plece de pe piață din cauza vânzărilor slabe, va avea un înlocuitor, potrivit reprezentanților companiei.

Modelul Mercedes-Benz B Class a fost lansat în 2005, ca un monovolum compact, iar în 2011 a primit o nouă generație. Logica industrială spune că anul viitor, cel mai târziu, B Class ar trebui fie reînnoit, dar vânzările sale nu sunt deloc încurajatoare.

Potrivit datelor Jato Dynamics, în 2017, B Class a fost vândut în 64.683 de exemplare, o înjumătățire față de anul 2012, când erau înregistrate aproape 120.000 de exemplare. Situația nu este neapărat dramatică, dacă facem o comparație cu prima generație, care s-a comportat aproape la fel: în 2012, înainte de lansarea noii generații, B Class vindea tot 64.000 de exemplare. Problema cea mi mare a acestui model este dată de faptul că monovolumele nu mai au clienți pe aproape nicio piață din lume.

Este exact aceeași situație ca în cazul modelului românesc Ford B-Max, care a fost nevoit să dispară, pentru a face loc unui SUV.

Cu toate acestea, Britta Seeger, șefa vânzărilor Mercedes-Benz, a declarat într-un interviu acordat Automotive News că modelul va fi înlocuit. Fără să dea prea multe detalii, Seeger a precizat că „B Class este parte dintr-un segment semnificativ și promițător”, referindu-se evident la segmentul compact. Aici însă va avea loc transformarea. „Vedem o dorință crescută pentru vehicule cu 7 locuri în China și trebuie să satisfacem această cerere”. a mai spus Britta Seeger.

Este limpede, în acest moment, că Mercedes nu va reveni cu un MPV, dat fiind contextul negativ, astfel că este foarte probabil să vedem un B Class crossover, cu 5 și 7 locuri.

Volkswagen anunță o ofensivă pe piața mașinilor electrice: vrea să producă în 16 fabrici din lume, în maxim 4 ani, și să ajungă la 3 milioane de vehicule anual CITEȘTE ȘI Volkswagen anunță o ofensivă pe piața mașinilor electrice: vrea să producă în 16 fabrici din lume, în maxim 4 ani, și să ajungă la 3 milioane de vehicule anual

Modelul ar putea urma rețeta lui Renault Scenic, care a lansat în 2016 a treia generație a monovolumului, având de data aceasta trăsături de crossover. Ideea nu s-a dovedit neapărat una de succes, dat fiind faptul că, în primul an după lansare, cel mai bun al unui automobil, Scenic a reușit să vândă puțin peste 100.000 de exemplare, în Europa, unde vindea, cu generația anterioară, și 300.000 de unități în 2005.

Mercedes Benz are deja în clasa compactă un hatchback, A Class, un sedan, CLA Class, și un SUV, GLA. Toate sunt construite pe aceeași platformă cu B Class.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz
b class