Mercedes-Benz prezintă la Stockholm primul său SUV electric, EQC

Mercedes-Benz prezintă la Stockholm primul său SUV electric, EQC
scris 4 sep 2018

Mercedes-Benz va prezenta marți, la Stockholm, mult-așteptatul său SUV electric, EQC, marcând începutul atacului german împotriva dominației Tesla pe piața automobilelor premium care funcționează pe bază de baterie, relatează Reuters.

Mercedes-Benz, divizie a grupului Daimler, grupul BMW și Audi și Porsche, divizii ale Volkswagen, au drept concurent producătorul californian de automobile electrice premium Tesla, scrie News.ro.

Vânzările Tesla de automobile entry-level Model 3 ar urma să atingă în acest an aproximativ 50.000 de unități și un nivel aproape dublu în 2019.

RATB, transformată oficial în societate pe acțiuni CITEȘTE ȘI RATB, transformată oficial în societate pe acțiuni

Mercedes EQC, al cărui program de lansare, la Stockholm, include o demonstrație de yoga, cu adresare directă generației millennials care a migrat către Tesla, este primul model de serie sub brandul electric EQ. Vehiculul va fi urmat în curând de modele noi ale BMW și Audi.

”Tesla are în prezent o poziție puternică pe piața vehiculelor electrice de lux, dar situația se va schimba după sosirea ofertelor germane premium”, a declarat Wajih Hossenally, analist la IHS Markit.

El a adăugat că Tesla nu are în prezent concurență, dar situația se va schimba începând din 2019.

LMC Automotive anticipează la rândul ei un declin constant al cotei Tesla pe piața automobilelor electrice, în următorul deceniu, de la 12,3% în prezent la 2,8%, chiar dacă vânzările sale în termeni absoluți vor continua să crească.

Cota de piață combinată a producătorilor germani o va depăși pe cea a Tesla și va ajunge la 11,8% în 2020, iar trei ani mai târziu la 19%, potrivit estimărilor LMC Automotive.

Noile vehicule Mercedes, care vor ajunge la primii clienți anul viitor, vor avea prețuri apropiate de SUV-ul pe benzină GLC, pentru a concura automobilul Model 3 al Tesla, al cărui preț pornește de la 49.000 de dolari.

Tesla urmează să lanseze SUV-ul Model Y, care se va alătura vehiculelor high-end Model X și  Model S, dar nu înainte de 2020-21.

EQC atenuează proporțiile înalte cu curbe sportive și stop pe spate pe toată lățimea mașinii, în timp ce interiorul seamănă cucel al Mercedes Clasa C.

La fel ca Tesla, Mercedes a anunțat comenzi pentru EQC în Norvegia înainte de a anunța prețul. Compania germană a atras peste 2.000 de avansuri returnabile în valoare de 20.000 de coroane (2.400 dolari) pe cea mai mare piață de automobile electrice din Europa, unde Tesla a vândut anul trecut 8.500 de vehicule.

Lansarea EQC va fi în centrul unui eveniment de trei zile la care vor fi prezenți DJ și un star de yoga pe YouTube.

Audi va începe luni producția SUV-ului e-Tron, înainte de lansarea vânzărilor pe 17 septembrie, la San Francisco, la doar 40 de mile distanță de fabrica Tesla din Fremont. Compania intenționează să primească comenzi pe baza unor avansuri returnabile de 1.000 de dolari.

Vehiculul e-Tron va ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor, iar în 2020 va fi urmat de două automobile sport electrice Audi și modelul sport Porsche Taycan.

BMW a angajat un avion de marfă al Lufthansa pentru a transporta modelul electric Vision iNext, aflat încă în fază de concept, de la Munchem la Beijing via New York și San Francisco. Evenimentele vor avea loc în cele patru orașe, pe parcursul a cinci zile.

Inspirați de Tesla, cei trei producători auto germani își dezvoltă propria rețea de încărcare rapidă, pe autostrăzile principale, în parteneriat cu Ford.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
suv electric
eqc