VIDEO Citroen anunță lansarea comercială a SUV-ului C5 Aircross, cu prețuri sub concurență

VIDEO Citroen anunță lansarea comercială a SUV-ului C5 Aircross, cu prețuri sub concurență
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 sep 2018

Cel mai nou SUV din portofoliul Citroen, C5 Aircross, prezentat în premieră pentru Europa în acest an, va fi lansat pe piață în această toamnă, cu un preț mai bun decât al modelelor compacte ale rivalilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citroen a anunțat că noul C5 Aircross, SUV-ul lansat anul trecut în China, va fi disponibil în rețelele de dealeri din această toamnă, după apariția la SalonuL Auto din Paris. Citroen a anunțat și prețurile pentru piața in Franța, unde mașina va putea fi cumpărată cu 24.700 euro, pentru versiunea de bază.

Prețul este mai mic, la același nivel de motorizare, decât cele ale Peugeot 3008, VW Tiguan sau Renault Kadjar și aproape identic cu cel al lui Opel Grandland X.

Citroen C5 Aircross este construit pe platforma EMP2, aceeași utilizată de întreg grupul PSA, pe Peugeot 3008 și 5008, dar și pentru Opel Grandland X și DS 7 Cross.

Dacă versiunea chineză a SUV-ului este construită în China, modelul european va fi produs în Franța, la Rennes.

Citroen C5 are o lungime de 4,50 metri, fiind la limita dintre clasa compactă și cea medie, având ca principal concurenți, dincolo de modelele din grup, VW Tiguan sau Renault Kadjar. Scaunele spate sunt escamotabile și culisante, astfel că volumul portbagajului urcă de la 580 litri la 720 litri, respectiv la 1.630 litri.

PSA Grup a certificat toate modelele mărcilor sale conform testelor WLTP CITEȘTE ȘI PSA Grup a certificat toate modelele mărcilor sale conform testelor WLTP

Potrivit celor de la Citroen, C5 Aircross va fi disponibil în 7 culori exterioare, pozibilitatea de configurare în două tonuri de culoare, precum și 3 pachete de culoare pentru combinații coloristice ale spoilerelor. La interior, vor fi disponibile 5 ambianțe, respectiv combinații de culoare și material pentru tapițerie.

Nivelul de siguranță este unul foarte ridicat, cu 20 de sisteme de asistență, cu un nivel 2 de autonomie.

Motorizările vor fi două pe benzină, de 130 și 180 CP, primul cu cutie manuală, al doilea cu cutie automată, precum și două motoare diesel, de 130 și 180 CP, cu cutie manuală și automată pentru versiunea Hdi mai mică și doar automată pentru cea mai mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen
c5 aircross
preturi c5 aircross
suv