Decizie: După 14 ani, Gheorghe Răcaru se retrage de la conducerea Blue Air

Decizie: După 14 ani, Gheorghe Răcaru se retrage de la conducerea Blue Air
scris 3 sep 2018

Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, se retrage din funcție, postul său urmând să fie preluat de Marius Puiu, pilot comandant și acționar al operatorului aerian.

În vârstă de 70 de ani, Gheorghe Răcaru a fost director general al Blue Air din prima zi a companiei, 13 decembrie 2004, și și-a menținut funcția până astăzi, cu o pauză, în perioada 2009-2013. 

Marius Puiu lucrează în aviație din 1986, când a fost angajat la Tarom ca inginer de zbor. În urmă cu zece ani, Marius Puiu s-a alăturat echipei Blue Air ca pilot de Boeing 737, iar din 2013 a devenit unul dintre cei patru acționari ai companiei.

În ultimii cinci ani, Marius Puiu a fost  pilot comandant, a devenit instructor de zbor, iar din primăvara acestui an a fost numit Chief Operations Officer, în subordinea căruia s-au aflat diviziile Flight Operations, Ground Operations și Control Center Operations.

Autoritățile deschid un punct de trecere a frontierei pe Aeroportul Tuzla, folosit de personalul de pe platformele offshore din Marea Neagră CITEȘTE ȘI Autoritățile deschid un punct de trecere a frontierei pe Aeroportul Tuzla, folosit de personalul de pe platformele offshore din Marea Neagră

Blue Air și-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania. Compania are 1,400 de angajați și nouă baze operaționale, în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool, Torino și Alghero.

Blue Air operează o flotă de 30 de aeronave Boeing 737.

În 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depășind în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportați.

viewscnt
Afla mai multe despre
gheorghe racaru
blue air