Mercedes vrea să devină acționar majoritar în China, în asocierea cu BAIC

Mercedes vrea să devină acționar majoritar în China, în asocierea cu BAIC
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mar 2022

Mercedes-Benz intenționează să-și majoreze participația în compania de tip joint-venture pe care o are în China, împreună cu chinezii de la BAIC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz (Daimler) vrea să urmeze drumul pe care a mers deja BMW, pentru a devenit acționar majoritar al companiei Beijing Benz Automotive Co. în care acum acționar principal este BAIC, cu 51%, în timp ce compania germană are 49%. Potrivit celor de la Mercedes-Benz, sunt în derulare negocieri cu cei de la BAIC pentru a ajunge la un acord în acest sens, conform Automotive News. Nu este cunoscut deocamdată nivelul pe care Mercedes-Benz îl țintește în majorarea de capital.

Parteneriatul Beijing Benz produce în prezent opt modele ale Mercedes, între care patru sedanuri, clasele A, C, E și AMG A35, trei SUV-uri cu combustie, GLA, GLB și GLC, precum și modelul electric EQC.

INFOGRAFIC Europa continuă să piardă teren pe piața de autoturisme. Dacia reușește să crească și să-și majoreze cota de piață CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Europa continuă să piardă teren pe piața de autoturisme. Dacia reușește să crească și să-și majoreze cota de piață

Anul trecut, volumul vânzărilor de automobile Mercedes Benz în China a fost de 758.863 de vehicule, atât produse local, cât și importate.

China a modificat legislația privind obligația companiilor auto străine, care vor să producă automobile în această țară, de a funcționa doar în companii de tip joint-venture cu companii locale, în care firmele străine să nu dețină mai mult de 50% din acțiuni. După o perioadă de tranziție, la 1 ianuarie 2022 a intrat în vigoare eliminarea restricțiilor, astfel că procentajul de acțiuni poate fi oricât, inclusiv 100%. BMW este prima companie care a anunțat încă din 2019 că intenționează să devină acționar majoritar în parteneriatul cu Brilliance, majorarea la 75% fiind deja funcțională. Stellantis este a doua companie care a anunțat că dorește să-și majoreze deținerile în parteneriatul cu GAC.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes china
baic
parteneriat mercedes baic