Merkel vrea soluții rapide pentru reducerea emisiilor diesel în orașele germane cu nivel ridicat de poluare

Merkel vrea soluții rapide pentru reducerea emisiilor diesel în orașele germane cu nivel ridicat de poluare
scris 2 feb 2018

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că autoritățile federale vor colabora cu primăriile orașelor unde există un grad ridicat de poluare, pentru a dezvolta rapid soluții de reducere a emisiilor, evitând în același timp interzicerea automobilelor diesel, transmite Reuters.

Merkel a spus reporterilor, după o întâlnire cu membri ai camerei inferioare a Parlamentului, că obiectivul principal este să se evite interzicerea circulației, scrie News.ro

Piața de vehicule electrice din UE a urcat la aproape 100.000 de unități. România, creștere de 154%, cu un volum încă redus CITEȘTE ȘI Piața de vehicule electrice din UE a urcat la aproape 100.000 de unități. România, creștere de 154%, cu un volum încă redus

Ea s-a referit la posibilul efect cumulativ al unei serii de măsuri, cum ar fi schimbări menite să reducă emisiile produse de taxiuri și autobuze.

Cancelarul a spus că autoritățile vor continua să analizeze posibilele modificări care pot fi aduse automobilelor diesel, dar și-a exprimat scepticismul în legătură cu rapiditatea implementării acestora.

”Nu mă aștept la soluții rapide pentru milioane de mațini”, a spus ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
angela merkel
diesel