Porsche a înregistrat un nou record pentru Europa de Est, România are o pondere redusă în totalul vânzărilor regionale

Porsche a înregistrat un nou record pentru Europa de Est, România are o pondere redusă în totalul vânzărilor regionale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 feb 2018

Porsche Central and Eastern Europe s.r.o., filiala regională a producătorului de mașini sport Porsche AG, a raportat un record de livrări pentru al șaselea an consecutiv, cu un total de 6.185 de vehicule livrate și o creștere de 11% față de anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Filiala regională a constructorului Porsche AG, cu sediul în Cehia și cu activități în țările din fostul bloc comunist, dar și în Turcia, a contribuit  cu un volum de 6.185 de vehicule la recordul înregistrat de marca sport, fiind al șaselea an consecutiv de creștere și de volume record.

Cele mai mari creșterei au fost generate de noile modele Panamera sedan și Sport Turismo, livrările totale ale liniei de modele Panamera crescând cu 230% în comparație cu anul precedent. Deși în topul vânzărilor sunt SUV-urile și limuzinele Panamera, modelele sport, cu două uși, ale mărcii continuă să se vândă bine. Familia 718 Boxster/Cayman a înregistrat o creștere semnificativă, de 18%, a livrărilor, în timp ce linia de modele 911 și-a continuat creșterea, cu livrări cu 3% mai mari decât în anul precedent.

VIDEO & FOTO BMW Serie 8 Coupe, testat sub camuflaj înainte de lansarea pe piață, pe un circuit din Italia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW Serie 8 Coupe, testat sub camuflaj înainte de lansarea pe piață, pe un circuit din Italia

Pentru linia de modele Macan, 2017 a fost cel mai bun an, fiind cea mai bine vândută linie de modele din regiune în ceea ce privește livrările totale, pentru al doilea an consecutiv. Vânzările Macan au înregistrat o creștere de 3% față de anul precedent. Pe locul al doilea a fost gama Cayenne, în ușoară  scădere față de anul 2016.

”Succesul Porsche în 2017 în Europa Centrală și de Est poate fi atribuit portofoliului puternic de produse, care a fost îmbunătățit cu noile modele Panamera”, a declarat Marcus Eckermann, Managing Director Porsche Central and Eastern Europe s.r.o. ”Datorită rețelei noastre de importatori și dealeri dedicați și unei game atractive de mașini sport, care include emblematicul 911 și noua generație, recent lansată, a modelului Cayenne, 2018 promite o creștere solidă în regiune”.

Polonia rămâne cea mai mare piață unică pentru Porsche în regiunea Europei Cen-trale și de Est, cu 1.535 de livrări în 2017, echivalând cu o creștere de 21% față de anul precedent. Alte piețe-cheie din regiune sunt Turcia, cu 676 de livrări; Ucraina, cu 393 de livrări; și Republica Cehă, cu 372 de livrări raportate.

România are o pondere de 4,2% în vânzările regionale ale mărcii, cu 260 autoturisme Porsche înmatriculate anul trecut, cu 14% mai multe decât în 2016. 

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
piata auto