Metrorex extinde plata cu cardul bancar contactless direct la porțile de acces în stații

Metrorex extinde plata cu cardul bancar contactless direct la porțile de acces în stații
scris 10 mar 2020

Călătoriile cu metroul pot fi plătite cu cardul bancar contactless direct la porțile de acces în toate cele 43 de stații.

Sistemul dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecărei porți de acces și utilizează tehnologii ce permit ca atât plata călătoriei, cât și deblocarea porților de acces să fie extrem de rapide, scrie Agerpres.

Transportul rutier și feroviar de persoane spre și dinspre Italia - suspendat până la sfârșitul lunii martie CITEȘTE ȘI Transportul rutier și feroviar de persoane spre și dinspre Italia - suspendat până la sfârșitul lunii martie

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de semnul contactless existent la nivelul porții de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, după care vor primi mesajul de "Acces liber".

Costul unei călătorii rămâne același, 2,5 lei, și nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător dorește să achite mai multe intrări cu același card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta "+" de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Sistemul a fost implementat anul trecut sub formă de test în 9 stații.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
contactless
plata card