Minele plutitoare din Marea Neagră pun în pericol comerțul cu cereale și petrol

Minele plutitoare din Marea Neagră pun în pericol comerțul cu cereale și petrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2022

Riscul de a da peste mine plutitoare pe ruta principală de transport maritim al Mării Negre se adaugă la pericolele pentru navele comerciale care navighează în regiune, iar guvernele trebuie să asigure trecerea în siguranță, pentru a menține lanțurile de aprovizionare în funcțiune, spun oficiali din domeniul maritim pentru publicația americană MARINE LINK, preluată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Marea Neagră este cheia pentru transportul de cereale, petrol și produse petroliere. Apele sale sunt împărțite între Bulgaria, România, Georgia și Turcia, precum și Ucraina și Rusia, care sunt în război de când președintele Vladimir Putin a invadat țara vecină din sud, pe 24 februarie.

LISTA Noi mall-uri și parcuri de retail pregătite în România CITEȘTE ȘI LISTA Noi mall-uri și parcuri de retail pregătite în România

Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc că au plasat mine în Marea Neagră, iar în ultimele zile echipe militare turce și române au dezamorsat mine rătăcite în apele lor.

Sindicatul Federației Internaționale a Lucrătorilor din Transporturi (ITF) și Grupul Comun de Negociere al angajatorilor maritimi au declarat că încearcă să găsească modalități de a se asigura că navigatorii și navele lor nu vor deveni „daune colaterale în conflictul continuu din Ucraina”.

„Îndemnăm cu tărie guvernele să facă tot ce le stă în putință pentru a atenua amenințarea și pentru a asigura trecerea în siguranță a navelor care fac comerț în apropierea acestor zone de conflict”, a declarat David Heindel, președintele Secțiunii navigatorilor ITF.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea neagră
mine