Ministrul francez de Finanțe avertizează Renault să nu închidă fabrici și să nu recurgă la concedieri

Ministrul francez de Finanțe avertizează Renault să nu închidă fabrici și să nu recurgă la concedieri
scris 18 feb 2020

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a avertizat marți Renault să nu închidă fabrici și să nu recurgă la concedieri în Franța, după ce, în urma publicării rezultatelor financiare dezamăgitoare, directorul general interimar al companiei Clotilde Delbos nu a exclus posibilitatea ca producătorul auto să închidă unele uzine, transmite Reuters.

Statul francez este principalul acționar al Renault, cu o participație de 15%, scrie Agerpres.

FOTO Amenzi de peste 1,2 milioane de lei pentru condițiile din gări CITEȘTE ȘI FOTO Amenzi de peste 1,2 milioane de lei pentru condițiile din gări

"Statul francez își ia în seros poziția de acționar al Renault și se va asigura că alegerile pe care le va face nu vor fi în defavoarea fabricilor și a locurilor de muncă din Franța", le-a spus jurnaliștilor Bruno Le Maire.

Acesta a adăugat că executivul va discuta cu producătorul auto și rămâne "extrem de vigilent" privind strategia de reducere a costurilor.

Ministrul francez de Finanțe a confirmat că a discutat duminică cu Jean-Dominique Senard, președintele Renault, planul de reducere a costurilor. "Dialogul" va continua, a precizat Le Maire, recunoscând necesitatea ca Renault să se adapteze la noile provocări. Dar oficialul a explicat că schimbările trebuie să țină cont de interesele pe termen lung ale Renault în Franța.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bruno le maire
renault