Cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură în Constanța din ultimii 30 de ani

Cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură în Constanța din ultimii 30 de ani

Decebal Făgădău

scris 18 feb 2020

Un contract de fonduri europene în valoare de 20 de milioane de euro, pentru modernizarea infrastructurii între Gara CFR și stațiunea Mamaia, a fost semnat luni, de Primăria Constanța. Proiectul prevede realizarea a opt kilometri de piste de biciclete și 11 kilometri de benzi de circulație dedicate transportului public.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, au semnat luni, contractul de finanțare „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”, scrie News.ro

Decebal Făgădău a declarat că este vorba de cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani.

Surpriză: Un startup londonez fondat de doi români obține 1,2 milioane lire sterline de la investitori puternici, printre care cel mai mare furnizor de tehnologie de securitate cibernetică din Orientul Mijlociu CITEȘTE ȘI Surpriză: Un startup londonez fondat de doi români obține 1,2 milioane lire sterline de la investitori puternici, printre care cel mai mare furnizor de tehnologie de securitate cibernetică din Orientul Mijlociu

“Astăzi am semnat un contract de aproape 20 de milioane de euro, fonduri europene, cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani din viața orașului nostru. Da, la Constanța vin fonduri europene. Cu acești bani vom schimba radical transportul în municipiul Constanța pe bulevardul 1 Decembrie și bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Practic, de la intersecția de la Gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia schimbăm tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 de metri pătrați de asfalt, peste 44.000 de metri pătrați de trotuare, aproape 8 kilometri de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 kilometri de benzi de circulație dedicate transportului public”, a afirmat primarul Constanței.

El a precizat că în cadrul acestui proiect vor fi amenajate stații de autobuz, vor fi amplasate mobilier urban inteligent și panouri de informare, vor realizate o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietone. De asemenea, vor fi amplasați senzori pentru măsurarea calității aerului, vor fi amenajate spații verzi mediane și va fi realizat un sistem de irigații, iar acest traseul va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

viewscnt
Afla mai multe despre
infrastructură
constanta
mamaia