Ministrul Transporturilor: Peste 90% din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol!

Ministrul Transporturilor: Peste 90% din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol!
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că peste 90% din gările și haltele din România „aproape ca gara din Mariupol”. El adaugă că e normal ca gările să fie preluate de către autoritățile locale, pentru că CFR nu are bani pentru a investi în ele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Nu doar gările (să treacă la autoritățile locale - n.r.), inclusiv anumite terenuri care sunt nefolosite în acest moment de către CFR. Hai să spun în mare CFR, indiferent de companie, că e Marfă, Infrastructură, Călători mai puțin, pe zona asta, pe care nu le-au folosit și care zac în acest moment. Nu văd de ce nu pot să treacă la autoritățile locale. 90 și ceva la sută din gările din România, chiar și haltele din România, arată cred că, așa, aproape de gara din Mariupol”, a spus Grindeanu, potrivit Agerpres.

ULTIMA ORĂ Procurorii DNA au descins cu mascații la Primăria Capitalei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Procurorii DNA au descins cu mascații la Primăria Capitalei

„E clar că CFR-ul nu are în acest moment forța necesară să investească și pe această zonă. În schimb sunt foarte multe cereri din partea autorităților locale de a prelua aceste imobile. Se lucrează în acest moment la cadrul legal să se poată da rapid către autoritățile locale. E un proces absolut normal de descentralizare”, a adăugat ministrul într-o conferință de presă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
gari