Mitsubishi a numit un nou șef în Europa, pe fondul investigațiilor procurorilor germani

Mitsubishi a numit un nou șef în Europa, pe fondul investigațiilor procurorilor germani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 ian 2020

Mitsubishi și-a numit un nou șef în fruntea operațiunilor din Europa, venit de la Opel, după ce fostul CEO a fost recrutat de Maserati.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mitsubishi Europe va fi condusă de Eric Wepierre, în vârstă de 51 de ani, fost la Opel, unde a ocupat poziția de director al operațiunilor din Franța. El îl înlocuiește astfel pe Bernard Loire, care a plecat la Maserati, unde va fi șeful comercial al mărcii.

Eric Wepierre a lucrat foarte mult timp pentru Chevrolet, de unde a plecat la Opel.

Numirea lui Wepierre coincide cu demararea investigațiilor cu privire la posibila utilizare a dispozitivelor de manipulare a emisiilor pentru motoare diesel, anunțată de procurorii germani, care vizează activitatea Mitsubsihi din Europa. Reprezentanții diviziei europene susțin că ei nu au fost implicați în dezvoltarea de modele, fiind doar o companie cu activități comerciale.

Mitsubishi, investigată în Germania pentru folosire de dispozitive ilegale la motoarele diesel CITEȘTE ȘI Mitsubishi, investigată în Germania pentru folosire de dispozitive ilegale la motoarele diesel

Mitsubishi are o poziție solidă în Europa, înregistrând înmatriculări în creștere în 2019, cu 148.248, cu aproape 3 procente peste rezultatul din 2018, potrivit datelor ACEA. Cel mai vândut model al său, Outlander PHEV, va fi înlcuit în acest an cu o nouă generație, construită pe o platformă nouă, dezvoltată de alianța din care face parte, alături de Renault și Nissan.

Mitsubishi Motor Europe este o companie olandeză, BV, după modelul utilizat de Renault și Nissan pentru vehiculele alianței.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
sef mitsubishi europa
motoare diesel
investigatii mitsubishi
procurori mitsubishi