Mitsubishi reia vânzarea modelelor retrase de pe piața japoneză din cauza falsificării consumului

Mitsubishi reia vânzarea modelelor retrase de pe piața japoneză din cauza falsificării consumului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 sep 2016

Mitsubishi Motors, al șaselea mare producător de automobile japonez, va relua, de la 1 octombrie, comercializarea a opt modele care au fost retrase de pe piața niponă, ca urmare a scandalului privind eficiența consumului de carburanți în care este implicat constructorul auto, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iunie, Mitsubishi a repus în vânzare alte patru modele care au fost suspendate pe fondul datelor incorecte privind consumul.

Din cauza scandalului cu care se confruntă, Mitsubishi a raportat o pierdere de 129,7 miliarde de yeni (1,22 miliarde dolari) pentru perioada aprilie-iunie, comparativ cu un profit de 24 miliarde de yeni în aceeași perioadă din anul fiscal anterior.

Pentru anul fiscal curent, care se va încheia în martie 2017, Mitsubishi estimează cheltuieli totale cu soluționarea problemelor în valoare de 150 miliarde de yeni (1,5 miliarde dolari), ceea ce ar putea duce la o pierdere netă de 145 miliarde de yeni (1,4 miliarde dolari).

Renault va produce Symbol și Duster în Iran CITEȘTE ȘI Renault va produce Symbol și Duster în Iran

În aprilie, Mitsubishi a admis că a raportat greșit eficiența energetică în cazul a patru modele vândute în Japonia, două dintre acestea fiind comercializate sub marca rivalului Nissan. Ulterior, compania a anunțat că datele privind consumul de carburanți au fost modificate în cazul a 12 de modele, toate comercializate pe piața locală.

Producătorul auto nipon a folosit metode de testare a eficienței consumului de carburant neconforme cu legislația japoneză începând din 1991.

Discrepanțele dintre consumul real de carburant și cel indicat de testele de eficiență au fost semnalate chiar de Nissan, care, în luna mai, a înaintat o ofertă pentru preluarea unui pachet de 34% din acțiunile Mitsubishi, în schimbul a 237,36 miliarde yeni (1,9 miliarde de euro). Tranzacția ar urma să fie finalizată în ultima parte a anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
japonia
auto
consum
scandal
falsificare