Modificări în programul Rabla Plus - o nouă categorie de autovehicule finanțate prin program și eliminarea termenului de 31 decembrie pentru emiterea facturilor

Modificări în programul Rabla Plus - o nouă categorie de autovehicule finanțate prin program și eliminarea termenului de 31 decembrie pentru emiterea facturilor
scris 16 nov 2017

Ghidul Programului "Rabla Plus” a fost modificat, fiind introdusă o nouă categorie de autovehicule finanțate prin program și, de asemenea, fiind menționat un procent maxim de finanțare de 50% din prețul de achiziție a autovehiculelor electrice, ținând cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro, raportată la prețurile existente pe piață, anunță Ministerul Mediului.

Potrivit ministerului, a fost introdusă o nouă categorie de autovehicule finanțate prin program, și anume cvadriciclurile electrice, care vor putea fi achiziționate începând cu 1 ianuarie 2018, scrie News.ro.

De asemenea, s-a introdus un procent maxim de finanțare de 50% din prețul de achiziție a autovehiculelor electrice, ținând cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro, raportată la prețurile existente pe piață.

Revoluție în industria auto: producătorii de mașini, obligați să introducă la orice vehicul sisteme de detectare a pietonilor, frânare rapidă și reducere automată a vitezei CITEȘTE ȘI Revoluție în industria auto: producătorii de mașini, obligați să introducă la orice vehicul sisteme de detectare a pietonilor, frânare rapidă și reducere automată a vitezei

O altă modificare la Programul „Rabla Plus” este eliminarea termenului de 31 decembrie până la care pot fi emise facturile de achiziție a autovehiculelor electrice noi, ținând cont de perioadele mari de timp necesare producătorilor pentru livrarea autovehiculelor respective. În acest context, facturile vor fi emise în termenul de 180 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice și juridice, fără a mai fi condiționată livrarea autovehiculelor până la sfârșitul anului fiscal.

Ministerul Mediului precizează că notelor de înscriere emise anterior intrării în vigoare a ordinului prin care a fost modificat Ghidul de finanțare le sunt aplicabile prevederile în vigoare la data emiterii acestora. Prin urmare, dacă acestea au fost emise până la intrarea în vigoare a ordinului de modificare, își încetează valabilitatea la 31 decembrie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla plus