Musk promite o camionetă electrică Tesla “imediat” după lansarea Model Y

Musk promite o camionetă electrică Tesla “imediat” după lansarea Model Y
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 dec 2017

Tesla va produce un model de camionetă electrică “imediat” după lansarea crossoverului Model Y, programată pentru anul 2019, a spus directorul general al companiei, antreprenorul american Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Promit că vom produce o camionetă imediat după Model Y. Mă gândesc la elementele principale de design/inginerie de aproape 5 ani”, a spus Musk pe Tiwtter.

Șeful Tesla a precizat că “moare” de nerăbdare să construiască camioneta ce va concura direct cu modelul F-150 produs de Ford, cea mai bine vândută camionetă în SUA.

FOTO Racheta Falcon Heavy cu roadsterul lui Musk la bord, aproape de lansare CITEȘTE ȘI FOTO Racheta Falcon Heavy cu roadsterul lui Musk la bord, aproape de lansare

Camioneta electrică va avea dimensiuni apropiate, sau chiar mai mari comparativ cu F-150, pentru a permite adăugarea unei caracteristici “revoluționare”, a adăugat el.

Până la lansarea camionetei, Tesla va oferi șoferilor un sistem de navigare îmbunătățit și mai multe actualizări ale funcției autopilot în următoarele luni, potrivit lui Musk.

Promisiunile lui Musk au fost primite cu entuziasm de fanii Tesla, însă analiștii avertizează că acestea ar putea să nu se materializeze.

“Se pare că Tesla mușcă mai mult decât poate să mestece și ar trebui să se concentreze mai întâi pe producția sedanului Model 3”, a spus analistul Autotrader Michelle Krebs, citat de MarketWatch.

În noiembrie, Tesla a anunțat că producția sedanului lansat în luna iulie nu va atinge cadența vizată de 5.000 de unități pe săptămână până în martie 2018, cu cel puțin trei luni mai târziu față de estimările inițiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
camioneta
pick-up
model y