Nissan a prezentat noua generație Leaf pentru piața din România. Prețurile sunt accesibile, cu subvenția din Programul Rabla Plus

Nissan a prezentat noua generație Leaf pentru piața din România. Prețurile sunt accesibile, cu subvenția din Programul Rabla Plus
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 mai 2018

Nissan România a prezentat noua generație a modelului electric Leaf, într-o avanpremieră înaintea lansării pe piață în luna iunie. Reprezentanții companiei au anunțat și prețurile pentru clienții români, mașina fiind poziționată în zona superioară în acest segment, al mașinilor electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan Leaf a ajuns la a doua generație, iar acum se pregătește de intrarea pe piața din România, cu prețuri care încep de la 33.990 euro, cu circa 2.000 de euro peste Renault Zoe, dar cu câteva mii de euro mai accesibilă în comparație cu BMW i3 și VW e-Golf. Și în cazul Leaf, achiziția cu subvenția Rabla și Rabla Plus poate aduce o reducere foarte bună, de până la 11 mii de euro, ceea ce duce prețul la un nivel comparabil cu cel al mașinilor mainstream, cu motor pe benzină.

Nissan Leaf se remarcă în special prin noile baterii, care oferă șoferului o autonomie care în urmă cu câțiva ani era de neimaginat. Astfel, cu o încărcare completă, Leaf poate parcurge, în regim ideal, circa 390 km, potrivit noilor metode de măsurare, respectiv 270 km în rulare mixtă. O a doua trăsătură a lui Leaf este gradul ridicat de siguranță, mașina fiind cotată cu 5 stele de EuroNCAP, la cele mai dure teste realizate vreodată.

Și din punct de vedere al tehnologiei și echipamantelor disponibile standard și opțional, Nissan Leaf ridică ștacheta în segmentul mașinilor electrice, oferind unul dintre cele mai avansate automobile ale momentului.

Sistemul de propulsie al lui Leaf este asigurat de un motor electric de 110 kW, care generează o putere maximă de 147 CP și un cuplu maxim de 320 Nm, disponibil instantaneu, la pornire. Energia este furnizată de o baterie de acumulatori Li-Ion de 40 kWh, una dintre cele mai mari de pe piață, care poate fi în cărcată la o stație de 50kW în maxim o oră, respectiv în 21 de ore la o priză casnică, de 10A, și în 7,5 ore la o stație de 7kW.

FOTO Porsche lansează noul Cayenne hybrid plug-in. Modelul poate fi comandat și în România CITEȘTE ȘI FOTO Porsche lansează noul Cayenne hybrid plug-in. Modelul poate fi comandat și în România

Dimensiunile lui Leaf rămân în zona compactă, 4,49 metri lungime și 1,78 metri lățime, cu un ampatament de 2,70 metri. Portbagajul său este unul specific unei mașini de familie, cu 435 litri.

Prețurile pentru diferite versiuni de echipare încep de la 33.990 euro, pentru Visia, 35.100 euro, pentru Accenta, 36.900 euro pentru N-Connecta și 38.900 euro pentru Tekna, versiunea de top.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
leaf
preturi nissan leaf