Nissan anunță performanțe financiare în creștere, după ce a anunțat anterior un declin al vânzărilor în 2022

Nissan anunță performanțe financiare în creștere, după ce a anunțat anterior un declin al vânzărilor în 2022

Foto dreamstime.com

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 feb 2023

Acționarii Nissan, inclusiv Renault Group, vor primi mai mulți bani din profitul înregistrat de Nissan la finalul anului 2022, după nouă luni ale anului fiscal 2022/2023. Chiar dacă creșterea este una mică, constructorul nipon demonstreză că face pași importanți în restructurarea afacerii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Nissan a raportat o creștere a veniturilor în primele trei trimestre ale anului fiscal 2022/2023, care se va încheia la 31 martie 2023, ceea ce înseamnă că îmbunătățirea operațională este vizibilă și în bilanțul companiei. Cu peste 1.300 de miliarde yeni în plus, Nissan a înregistrat 7.500 de miliarde yeni venituri din vânzări, aproximativ 53,2 miliarde euro, deși compania s-a confruntat cu puternice influențe ale prețurilor materiilor prime și cu fluctuațiile cursului de schimb, iar criza de semiconductori a frânat masiv producția și vânzările.

Profitul operațional al companiei a fost mai mare cu aproape 100 de miliarde yeni, atingând valoare de 290 de miliarde yeni (aproximativ 2 miliarde euro), iar rezultatul net a fost de 115 miliarde yeni, aprope jumătate din acest urmând să fie consolidat în rezultatul Renault, acționar principal al Nissan. Și marja operațională a companiei s-a îmbunătățit ușor, la 3,9%, cu 0,8 puncte procentuale peste nivelul din 2021.

Trimestrul trei al anului fiscal, septembrie – decembrie, a fost unul extrem de bun pentru compania japoneză cu o creștere de peste 600 de miliarde yeni și un profit operațional aproape dublu față de cel din perioada similară a anului 2021.

VW AG anunță date financiare preliminare contradictorii, cu depășiri ale veniturilor și profitului, pe fondul scăderii substanțiale a vânzărilor CITEȘTE ȘI VW AG anunță date financiare preliminare contradictorii, cu depășiri ale veniturilor și profitului, pe fondul scăderii substanțiale a vânzărilor

Pentru ultimul trimestru al anului fiscal și finalul acestui an, Nissan anticipează o scădere cu peste 8 procente a vânzărilor, față de cele 3,4 milioane de unități prognozate anterior, dar cu perspective financiare neschimbate, ca urmare a disciplinei financiare stricte.

Nissan a anunțat pe 6 februarie, împreună cu Renault, acționar semnificativ, că au semnat un acord de rebalansare a acțiunilor încrucișate, care vor presupune o transferare a 28,4% din acțiunile companiei către un trust francez, care nu va mai avea drepturi de vot în companie. În același timp, Nissan va primi drepturi de vot în AGA Renault, conform celor 15% din acțiuni deținute la compania franceză.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan rezultate
profit nissan
vanzari nissan