Bruxelles-ul aprobă un ajutor de stat de 1 milion de euro pentru companiie aeriene care încep sau reiau zborurile spre aeroportul Oradea

Bruxelles-ul aprobă un ajutor de stat de 1 milion de euro pentru companiie aeriene care încep sau reiau zborurile spre aeroportul Oradea
scris 28 iul 2020

Comisia Europeană a aprobat instituirea de către România a unei scheme de ajutor de stat în valoare de 1 milion de euro pentru sprijinirea operatorilor aerieni care încep sau reiau zborurile înspre și dinspre aeroprtul Oradea.

Ajutorul de stat va fi alocat în urma unei evaluări a frecvenței zborurilor, a numărului de destinații și a numărului de pasageri estimat pentru primul an de la acordarae sprijinului financiar. Schema de ajutor are ca scop spriinirea revenirii economice în contextul pandemiei.

Morgan Stanley: Acțiunile europene ar putea crește cu 10% datorită măsurilor de stimulare din UE CITEȘTE ȘI Morgan Stanley: Acțiunile europene ar putea crește cu 10% datorită măsurilor de stimulare din UE

Ajutorul primit de fiecare companie în parte nu poate depăși 800.000 de euro, iar sprijinul trebuie acordat cel târziu până la finele anului curent.

Luna aceasta, compania low-cost Blue Air, cel mai mare transportator aerian român și al doilea mare jucător pe piața locală a anunțat că introduce două destinații interne noi din București, inclusiv către Oradea.

Cursele Blue Air pe ruta București-Oradea vor începe luna viitoare. Operatorul renunțase la cursele spre Oradea în 2019, singurele curse de linie pe aeroportul Oradea rămânând cele ale Tarom.

viewscnt
Afla mai multe despre
aprobare ajutor de stat
aeroprtul oradea
ajutor de stat
ajutor aeroprtul oradea