Nissan va respinge noua propunere de integrare de la Renault

Nissan va respinge noua propunere de integrare de la Renault
scris 22 apr 2019

Nissan Motor va respinge propunerea de integrare a administrării din partea partenerului de alianță Renault SA și va cere o relație egală din punct de vedere al capitalului, a anunțat luni publicația niponă Nikkei, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unități mai mult decât Volkswagen și Toyota, scrie Agerpres.

Premieră la Ford România: Primul român instalat Managing Director CITEȘTE ȘI Premieră la Ford România: Primul român instalat Managing Director

Conducerea Nissan crede că producătorul auto nipon nu a fost tratat corect de către Renault conform legăturilor existente privind capitalul, și o fuziune ar face ca această inegalitate să fie permanentă. În schimb, în propunerea sa Renault argumentează că o integrare ar maximiza sinergiile în cadrul alianței franco-nipone, susține Nikkei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
nissan
renault