Noi pasaje rutiere vor fi construite pe Centura Capitalei. Unde vor fi amplasate

Noi pasaje rutiere vor fi construite pe Centura Capitalei. Unde vor fi amplasate
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2023

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioșteanu a reamintit că autoritățile responsabile lucrează la proiectarea lărgirii la patru benzi a Centurii București până la Autostrada Soarelui A2, dar și la trei noi pasaje rutiere în această zonă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acesta a mai anunțat, totodată, ridicarea restricțiilor de circulație pe Centura București, în zona pasajului Olteniței - Popești-Leordeni, scrie Adevarul.

FOTO Porsche a cumpărat întreg pachetul de acțiuni Cellforce și vrea propria gigafabrică CITEȘTE ȘI FOTO Porsche a cumpărat întreg pachetul de acțiuni Cellforce și vrea propria gigafabrică

„Ca urmare a finalizării lucrărilor conexe aferente Pasajului Olteniței - Popești-Leordeni, tocmai au fost ridicate restricțiile de circulație pe cei 3,6 km aferenți Centurii București în zona pasajului, aceasta fiind astfel prima secțiune a Centurii de Sud a Capitalei pe care se circulă pe patru benzi, câte două benzi pe sens. Mă bucur că pasajul este foarte eficient, iar traficul în această zonă este fluid și în parametri normali.”, a transmis, luni, oficialul din Transporturi pe pagina sa de Facebook.

El a mai amintit faptul că luna trecută a fost dat în trafic Pasajul Olteniței - Popești-Leordeni, dată la care au început lucrările de desființare a trecerii cu calea ferată, precum și finalizarea celor conexe pasajului.

„De asemenea, reamintesc și faptul că lucrăm deja la proiectarea lărgirii la patru benzi a Centurii București până la Autostrada Soarelui A2, dar și la trei noi pasaje rutiere în această zonă”, a precizat secretarul de stat.

Este vorba despre:

- pasaj rutier la a doua a ieșire din Popești-Leordeni (strada Leordeni) intersecție cu DNCB

- pasaj rutier la intersecția drumului județean dinspre localitatea Glina cu DNCB

- pasaj rutier la intersecția DNCB cu Splaiul Independenței

Pe de altă parte, Scrioșteanu a mai anunțat că a fost demarat un proiect de lărgire a DN4 la patru benzi, care presupune modernizarea DN4 (Șoseaua Olteniței) la patru benzi, pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între Danubiana și intrarea în București.

FOTO Toyota a prezentat în premieră mondială noua generație C-HR CITEȘTE ȘI FOTO Toyota a prezentat în premieră mondială noua generație C-HR

„Acest pasaj a contribuit decisiv la fluidizarea traficului pe DN4 spre și dinspre București, eliminând total conflictul de trafic cu Centura Capitalei și funcționând astfel fără niciun fel de blocaj.”, a menționat Scrioșteanu.

Duminică a fost deschis circulației Pasajul Berceni, acesta fiind cel de al patrulea de pe Centura Capitalei. De asemenea, Pasajul Olteniței-Popești Leodeni a fost deschis circulației în data de 27 mai.

Acestea au fost deschise circulației după cele de la Mogoșoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești (deschis circulației în noiembrie 2022).

viewscnt
Afla mai multe despre
pasaje
centura
drumuri