Nou incident la metrou: s-a sesizat miros de fum între stațiile Tineretului și Eroii Revoluției. Stațiile au fost închise până la remedierea problemei

Nou incident la metrou: s-a sesizat miros de fum între stațiile Tineretului și Eroii Revoluției. Stațiile au fost închise până la remedierea problemei
scris 26 mai 2022

Un nou incident la metroul din București a avut loc joi dimineață, după ce între stațiile Tineretului și Eroii Revoluției s-a sesizat miros de fum. Reprezentanții Metrorex au transmis că acesta a fost cauzat de deteriorarea unui izolator aflat între șina de alimentare cu energie și calea de rulare. Cele două stații au fost închise de ISU până s-a remediat problema, dar nu au fost trenuri blocate sau călători evacuați. Aceasta vine la două zile după ce, la Piața Romană, au fost degajări mari de fum.

"Astăzi, 26 mai 2022 ora 4.45, în tunelul dintre stațiile Tineretului și Eroii Revoluției, a fost sesizat miros de fum. Echipele de intervenție Metrorex s-au prezentat imediat la fața locului pentru remediere. Acestea au constatat deteriorarea (conturnarea) din cauza umidității și a condițiilor din tunel (praf, alte reziduri) a unui izolator aflat între șina de alimentare cu energie și calea de rulare", au transmis reprezentanții Metrorex.

ULTIMA ORĂ Free Now iese din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Free Now iese din România

Conform sursei citate, personalul Metrorex a sesizat ISU, conform procedurilor. Ventilația a fost acționată imediat în sistem de evacuare a fumului din tunel/stație, scrie News.ro.

"În scop preventiv, ISU a hotărât închiderea celor 2 stații până la remediere. După verificări, stațiile au redeschise. Menționăm că nu au fost blocate trenuri de metrou în tunel sau călători evacuați. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară la această oră în condiții normale", a arătat Metrorex.

Reprezentanții companiei au precizat că siguranța călătorilor nu a fost pusă în niciun moment în pericol.

Marți, un tren de metrou care a plecat din stația Piața Romană către Berceni s-a defectat, fiind degajări mari de fum, anunța Metrorex, conform căruia "călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel". Orlando Șchiopu, comandantul intervenției de la metrou a declarat, însă, că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul șinei. La fața locului au fost trimise echipaje de pompieri. Pasagerii aflați în garnitura de metrou defectă au fost evacuați. Și la stațiile Piața Victoriei și Universitate au fost evacuați călătorii. Circulația în zona centrală a Capitalei a fost blocată. Șeful DSU Raed Arafat a precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
fum