Noul Citroen C4 Cactus, lansat în România, țintește clasa compactă cu prețuri de B-SUV

Noul Citroen C4 Cactus, lansat în România, țintește clasa compactă cu prețuri de B-SUV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mai 2018

Importatorul mărcii Citroen în România a lansat pe piața locală noul C4 Cactus, un înlocuitor al clasicului C4, potrivit declarațiilor de lansare, dar care are accente puternice de crossover subcompact. Prețurile pentru noul model sunt la nivelul B-SUV-urilor, concurența reală a noului model.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citroen C4 este modelul care a atras atenția în urmă cu patru ani, când a intrat în segmentul mini-SUV-urilor de clasă B, cu un aspect inedit și o serie de detalii practice. La momentul la care a devenit necesară o revizuire a modelului, cei de la Citroen au decis să repoziționeze mașina, pentru a atrage mai mulți clienți din segmentul compact. Astfel, noul C4 Cactus este, declarativ, un concurent cu nume „grele”, precum VW Golf, Ford Focus sau Renault Megane. Nu are calitățile necesare, în special din cauza dimensiunilor mult mai mici. C4 Cactus are doar 4,17 metri, care se traduc și prin spații mai mici pentru pasageri, precum și un portbagaj mai puțin voluminos. Practic, ele rămâne un concurent redutabil pentru renault Captur, de exemplu, sau cu noile Kia Stonic sau Hyundai Kona.

Motorizările sunt aceleași ca și anterior acestui face-lift pronunțat, cu două motoare pe benzină, entry-level de 1.2 litri, 82 CP, respectiv un turbo de 110 CP, precum și un diesel BlueHDI, 1.6 litri, 100 CP.

Bruxellesul cere României să își alinieze taxele de înmatriculare auto la normele UE: Rambursați banii proprietarilor de mașini integral și imediat! CITEȘTE ȘI Bruxellesul cere României să își alinieze taxele de înmatriculare auto la normele UE: Rambursați banii proprietarilor de mașini integral și imediat!

Prețurile anunțate pentru piața românească sunt și ele comparabile cu ale concurenței reale, respectiv versiunea Life, cu 1.2 benzină va costa 13.490 euro, comparabil cu Captur. Mașina poate fi și o alternativă pentru clienții de Duster entry-level, care nu dispune de 4x4 și costă cu doar 1000 de euro mai puțin. C4 Life dispune de unele dotări standard care vor fi sigur apreciate, precum display-ul de 7 inci cu touchscreen, acces USB, lumini LED sau senzori de parcare. Cel mai sofisticat nivel de echipare este Shine, care începe de la 17.190 euro, cu motorul 1.2 litri de 110 CP. Cel mai scump C4 Cactus este cel cu motor diesel, echipare Shine 18.890 euro, la care se vor adăuga eventualele opționale.

Noul Citroen C4 Cactus, lansat în România, țintește clasa compactă cu prețuri de B-SUV

Noul Citroen C4 Cactus, lansat în România, țintește clasa compactă cu prețuri de B-SUV

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen
c4
cactus
preturi c4 romania