Noul director general al Metrorex este Dumitru Șodolescu, numit interimar pentru patru luni

Noul director general al Metrorex este Dumitru Șodolescu, numit interimar pentru patru luni
scris 2 mar 2018

Consiliul de Administrație al Metrorex, compania de stat care administrează rețeaua de metrou din București, l-a desemnat în funcția de director general pe Dumitru Șodolescu. Acesta îl înlocuiește în funcție pe Ion Constantinescu, al cărui mandat expiră pe 3 martie.

”Noul director general a fost numit de către Consiliul de Administrație al Metrorex pentru a asigura interimatul pe o perioadă de patru luni, conform prevederilor legale ale OUG nr. 109/2011”, a anunțat Metrorex, într-un comunicat.

Dumitru Șodolescu este de profesie inginer, absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic București și are experiență în domeniile energie, proiectare și investiții, scrie News.ro.

Daimler a cumpărat integral Car2go, prin preluarea ultimelor 25% de la Europcar. Se discută fuziunea cu DriveNow, a celor de la BMW CITEȘTE ȘI Daimler a cumpărat integral Car2go, prin preluarea ultimelor 25% de la Europcar. Se discută fuziunea cu DriveNow, a celor de la BMW

El a ocupat funcții de top management în mai multe companii private, arată comunicatul companiei.

Metrorex estimează pierderi de 95,3 milioane lei în acest an, la venituri totale de 1,73 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli publicat în dezbatere de acționarul majoritar, Ministerul Transporturilor.

Bilanțul financiar pentru anul 2017 nu a fost încheiat încă, însă potrivit bugetului rectificat pe 2017, Metrorex anticipa venituri de 1,37 miliarde de lei și un profit zero la nivelul anului trecut.

De asemenea, Metrorex și-a bugetat investiții de 805,8 milioane lei pentru acest an.

Cheltuielile totale sunt planificate la 1,83 miliarde lei, din care cheltuielile cu personalul însumează 468,7 milioane lei.

Compania are aproximativ 4.600 angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
dumitru sodolescu
metrorex