Noul Ford Kuga plug-in hybrid, rechemat în service din cauza riscului de scurt-circuit și incendiere a bateriei

Noul Ford Kuga plug-in hybrid, rechemat în service din cauza riscului de scurt-circuit și incendiere a bateriei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 aug 2020

Ford Kuga va face obiectul unei ample rechemări pentru motorizarea hybrid plug-in din cauza unei defecțiuni care poate produce un incendiu la bord.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

Automobilele Ford Kuga produse între 1 iulie 2019 și 5 iunie 2020, cu motorizare PHEV, vor fi rechemate la nivel european în service, din cauza unei potențiale erori a modulului de control SOBDM și a conectorilor acestuia, care pot permite apei să intre în modul, astfel că există riscul unui scurt-circuit. Acesta poate conduce la supraîncălzirea celulelor de baterii și, ulterior, să crească riscul unui incendiu la bord.

Sistemul de alerte al UE, Rapex, a publicat deja această rechemare, notificarea fiind depusă de Marea Britanie și menționată ca fiind valabilă în Finlanda, Polonia și Slovenia. În România nu a fost deocamdată notificată ANPC cu privire la această rechemare.

Ford a solicitat proprietarilor vehiculelor vizate ca, până la rechemarea în service a vehiculului să nu ruleze cu mașinile în modul exclusiv electric și să nu încarce bateria la priză. Mașinile ar trebui utilizate doar în modul electric Auto, cel care transferă automat rularea între motorul cu combustie și cel electric.

ANALIZĂ Piața auto din România: creștere puternică a cererii pentru electrice și hibride CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața auto din România: creștere puternică a cererii pentru electrice și hibride

Bateria utilizată pe Ford Kuga PHEV este o baterie de înaltă tensiune, care în cazul unui scurt-circuit se poate încălzi puternic și și poate genera un incendiu. Potrivit revistei Autocar, patru automobile din Marea Britanie au luat foc până în acest moment, din cauza defecțiunii vizate de rechemare.

Ford a pregătit un sistem de protecție, care va înveli componentele ce riscă să permită pătrunderea apei. Sistemul de protecție va fi instalat în service pe cheltuiala Ford. Potrivit primelor informații, este vorba despre circa 20.000 de vehicule ce vor fi rechemate în service.

Modelul Ford Kuga vândut în Europa este produs în Spania, în uzina din Valencia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford kuga
rechemare kuga
rechemare masina hybrid