Enel X România a lansat o rețea de puncte de încărcare a vehiculelor electrice în București și în zonele limitrofe

Enel X România a lansat o rețea de puncte de încărcare a vehiculelor electrice în București și în zonele limitrofe
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2020

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a instalat și a pus în funcțiune o rețea de 34 de puncte de încărcare în București și în zonele limitrofe, ca parte a planului său de a dezvolta o infrastructură extinsă de încărcare pentru vehiculele electrice din toată România.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Grupul italian Enel a anunțat anterior că are în plan instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare a mașinilor electrice în toate regiunile României, iar în urmă cu un an a înființat două firme noi dedicate aceste activități, Enel X Mobility România SRL și Enel X România SRL.

În februarie acest an, Enel X a intrat în parteneriat cu Comisia Europeană și BEI pentru instalarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice în Italia, Spania și România, pentru ca în luna iunie să anunțe că și-a extins, la nivel global, rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice la peste 30.000 de puncte publice, o creștere de aproximativ trei ori de la circa 10.500 deja disponibile.

„Vânzările de vehicule electrice și hibride sunt în continuă creștere, chiar și în perioada dificilă cu care ne confruntăm și într-un context în care piața auto, în ansamblul ei, scade puternic. Cu toate acestea, suntem siguri că segmentul de mașini electrice își va menține cursul ascendent, în special în România, și datorită relansării programului guvernamental Rabla Plus, care s-a dovedit a fi de o valoare reală pentru clienți”, spune Marius Chiriac, Head of Enel X România.

Blue Air își extinde operațiunile în Italia CITEȘTE ȘI Blue Air își extinde operațiunile în Italia

Instalarea celor circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile țării, până în 2023, implică o investiție totală de aproximativ 15 până la 20 de milioane de euro.

Instalarea punctelor de încărcare Enel X va continua cu alte unități în București, Timișoara, Sibiu și Constanța. Planul acoperă toate regiunile României și urmărește evoluția utilizării vehiculelor electrice în țară, la nivel rezidențial și instituțional, precum și în rândul companiilor, prin cererea venită din partea proprietarilor de flote auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel x
incarcare masini electrice