Noul sedan Fiat Tipo va fi disponibil în România începând de anul viitor

Noul sedan Fiat Tipo va fi disponibil în România începând de anul viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2015

Noul sedan Fiat Tipo, un concurent direct al Daciei Logan pe piețele europene, va fi disponibil în România începând de anul viitor, potrivit companiei Autoitalia, importatorul local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiat Tipo, dezvăluit inițial sub conceptul Aegea Project, este proiectat la Centro Stile Italia și va fi produs în Turcia și vândut în peste 40 de țări din regiunea EMEA, inclusiv în România. Modelul este asamblat la uzina Tofas, din Bursa (Turcia).

Potrivit Autoitalia, noul sedan compact Fiat combină confortul cu eficiența și tehnologia, accentuate de tușa de design specific italian, care exprimă proporțiile unui sedan pur și puternic. Modelul va fi dotat cu motorizări economice și performante: două unități turbo diesel Multijet II și două pe benzină, care dezvoltă între 95 CP și 120 CP.

Fiat Tipo este finalist al competiției europene Autobest 2016. Noul sedan compact din gama Fiat își dispută victoria cu alte patru modele - Honda HR-V, Hyundai Tucson, Mazda CX-3 și Opel Astra, iar câștigătorul 'Best Buy Car of Europe 2016' va fi anunțat în luna decembrie.

În perioada 25-26 noiembrie, cele cinci modele calificate în finala Autobest 2016 vor merge la ultimele teste la Navak, o zonă de testare din apropiere de Belgrad, iar pe 15 decembrie juriul format din reprezentanții a 26 de țări europene va decide care sunt câștigătorii celor nouă categorii din concurs.

De asemenea, Olivier Francois, directorul de marketing al Fiat Chrysler Group, a fost desemnat 'Manbest 2015' și va primi această distincție, pentru rezultatele remarcabile pe care le-a obținut pentru marca Fiat și pentru campaniile de marketing spectaculoase, în cadrul Galei Autobest 2016.

Organizația Autobest a fost înființată în anul 2001 sub conceptul 'Best Buy Car' și se adresează mărcilor existente pe piețele europene. Pentru a deveni câștigător Autobest, un autovehicul trebuie să reprezinte cea mai bună ofertă pentru majoritatea clienților europeni. Prețul, rețeaua de service, pachetul de servicii aftersales și versatilitatea autovehiculelor reprezintă principalele criterii urmărite în procesul de vot. Design-ul și tehnologiile de ultimă generație reprezintă, de asemenea, aprecieri importante în jurizare.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat tipo
dacia logan
autoitalia