O mutare blitzkrieg schimbă șeful BMW. Harald Kruger „își va da demisia” înainte de termen

O mutare blitzkrieg schimbă șeful BMW. Harald Kruger „își va da demisia” înainte de termen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 iul 2019

BMW are un nou CEO începând din 16 august, după cum a decis Consiliul de Supervizori, în ședința din 18 iulie, care s-a ținut în SUA, la sediul din Spartanburg al companiei, unde se află cea mai mare dintre uzinele companiei. Oliver Zipse îl înlocuiește pe Harlad Kruger cu începere chiar de luna viitoare, și nu din 2020, când îi expira acestuia contractul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

O mutare de tip blitzkrieg a schimbat șeful BMW, CEO-ul Harald Kruger fiind înlocuit din funcție chiar mai repede decât se anunțase inițiale. Anterior, Kruger informase acționarii și implicit consiliul de supervizori că nu intenționează să obțină un nou mandat la șefia companiei, iar informațiile vorbeau despre înlocuirea acestuia cu Zipse, anul viitor. Numai că ședința supervizorilor a grăbit un pic lucrurrile, astfel încât controversatul Kruger să renunțe la post mai repede. Potrivit anunțului oficial, Oliver Zipse își va prezenta demisia înainte de termen și va părăsi Consiliul de Administrație în urma unei „înțelegeri mutuale”, începând cu 15 august.

„Cu Oliver Zipse, un lider decisiv strategic și analitic își va asuma președinția Consiliului de Administrație al BMW AG. El va furniza BMW Group o poziție proaspătă în construirea mobilității viitorului”, a declarat președintele BMW, Norbert Reithofer.

Înainte de a prelua poziția de CEO, Oliver Zipse a fost director de producție. El lucrează în BMW din 1991, fiind printre altele, director al uzinei din Oxford și Senior Vice Președinte Corporate pentru Planificare și Strategie de Produse.

Reithofer i-a mulțumit lui Harald Kruger pentru activitatea în cadrul BMW. „În numele întregii companii, îi dorim tot binele în viitor și sperăm că BMW Group va avea o însemnătate specială pentru el întotdeauna.

Consiliul de Supervizori al BMW s-a întâlnit în SUA pentru a discuta viitorul mărcii în această piață, uzina din Carolina de Sud fiidn cea mai mare unitate de producție a mărcii de pe glob.

Piața auto din UE, scădere generală în majoritatea țărilor și pentru constructori. Dacia, printre puținele mărci cu avans CITEȘTE ȘI Piața auto din UE, scădere generală în majoritatea țărilor și pentru constructori. Dacia, printre puținele mărci cu avans

Haral Kruger a dus un mandat extrem de dificil în fruntea BMW, el fiind instalat într-un moment în care era cel mai tânăr CEO al unei companii auto importante, la nivel global. În prezent are 53 de ani, fiind desemnat CEO în 2015, pentru un mandat de 5 ani. La data numirii sale în cea mai înaltă poziție executivă la BMW, cel care ar fi trebuie să preia postul era Herbert Diess, șef al dezvoltării la acel moment, însă acesta a fost racolat de Volkswagen, unde a devenit, între timp, CEO al întregului grup VW AG.

Anunțul plecării lui Kruger a venit pe fondul unor nemulțumiri ale acționarilor și membrilor Consiliului de Supervizori ai BMW. Cea mai mare nemulțumire era legată de faptul că, în mandatul său, BMW a pierdut poziția de lider la nivel global al mărcilor premium, în fața rivalilor de la Mercedes. N-au lipsit însă discuțiile pe marginea performanțelor financiare ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
harald kruger
krueger bmw
oliver zipse bmw
nou sef bmw