O nouă rechemare Mercedes-Benz, în România: modelul ML, pentru actualizarea softului declarat ilegal de KBA

O nouă rechemare Mercedes-Benz, în România: modelul ML, pentru actualizarea softului declarat ilegal de KBA
scris 9 iul 2020

Mercedes-Benz a demarat o nouă acțiune de rechemare în service pentru modele diesel Euro 6b, în cadrul amplei campanii impuse de Autortiatea Federală Germană pentru Transport (KBA).

Proprietarii modelului Mercedes-Benz ML 250 Bluetec (W166) vizat de această nouă acțiune a Daimler vor fi invitați în service, pentru a li se actualiza softul mașinii, astfel încât să respecte legislația, așa cum a stabilit KBA. La nivel global au fost vizate peste 600.000 de mașini, din mai multe modele, iar Mercedes face actualizarea etapizat, pentru fiecare model și motorizare. De această dată, în România sunt rechemate 304 unități fabricate între 2011 și 2015, cu motoare Euro 6 (2.2 litri diesel).

Proprietarii mașinilor Mercedes-Benz care dorescă să se informeze despre întreaga campanie și despre celelalte care vizează alte tipuri de mașini diesel pot accesa baza de date Daimler AICI.

De asemenea, AICI poate fi verificată seria de șasiu a mașinii, pentru a vedea dacă este implicată într-o rechemare Daimler.

Potrivit documentelor oficiale, “la solicitarea Autorității Germane pentru reglementarea Autovehiculelor (KBA), în cadrul unei campanii tehnice obligatorii de rechemare în service, vom actualiza software-ul calculatorului de motor la mai multe autovehicule diesel cu norma de poluare Euro 6”, spun cei de la Mercedes-Benz. Operațiunea de actualizare va dura aproximativ o oră. Clienții vor primi scrisori de informare, pentru a fi invitați la cel mai apropiat atelier al mărcii.

VIDEO & FOTO Audi Q4 Sportback e-tron Concept, ultimul pas înainte de apariția noului model electric de serie CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Audi Q4 Sportback e-tron Concept, ultimul pas înainte de apariția noului model electric de serie

Acuzațiile aduse de KBA celor de la Mercedes-Benz în acest caz susțin că aceste mașini au softuri care manipulează testele de emisii. Daimler nu a recunoscut niciodată fapta, dar a început actualizarea softurilor, mai ales că a și primit o amendă de la procurorii germani, 870 milioane de euro, pentru neglijență.

Campania se derulează la nivel global, pentru nu mai puțin de 670.000 de automobile diesel cu motoare Euro 6b, ultima generație de astfel de motoare, din care 280.000 s-ar afla în Germania. Potrivit informațiilor Daimler de pe site-ul oficial, modelele afectate sunt Vito 1.6 litri diesel (OM 622), C-Class 1.6 litri diesel, ML/GLE/GL/GLS, V-Class  și GLC.

Mercedes-Benz România a mai derulat și o campanie de rechemare pentru motoare Euro 5, al căror software trebuia rescris.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
rechemare mercedes
ml 250 bluetec
soft diesel ilegal