O nouă veste bună din industria auto - Volkswagen repornește primele fabrici din Germania și Polonia peste câteva zile

O nouă veste bună din industria auto - Volkswagen repornește primele fabrici din Germania și Polonia peste câteva zile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 apr 2020

Marca Volkswagen a anunțat că va reporni producția succesiv, în uzinele sale din Europa. Primele două uzine, din Germania, sunt pregătite pentru ziua de luni, 20 aprilie, iar celelalte, din mai multe țări, vor reporni o săptămână mai târziu.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Volkswagen Passenger Cars, marca VW din cadrul grupului cu același nume a decis datele la care va reporni mare parte din activitatea de producție din Germania și din alte țări. Prima care va da startul va fi Germania, cu uzinele din Zwickau și Bratislava, Slovacia, în săptămâna care începe cu 20 aprilie. Restul de uzine din Germania, inclusiv cea mai mare fabrică a grupului din Wolfsburg, dar și din Portugalia, Spania, Rusia și SUA vor reporni pe 27 aprilie. În cursul lunii mai vor reporni uzinele din Africa de Sud, Argentina, Brazilia și Mexic.

„Cu decizia guvernului federal și al landului din Germania și prin relaxarea restricțiilor în alte state europene, condițiile au fost stabilite pentru o repornire graduală a producției. Volkswagen s-a pregătit intensiv pentru acești pași în ultimele trei săptămâni. Suplimentar față de dezvoltarea unui catalog complet de măsuri de protecție a sănătății angajaților noștri, am accelerat restabilirea lanțului de furnizori”, a anunțat Ralf Brandstätter, COO Volkswagen.

Bernd Osterloh, președinte al consiliului angajaților spune că este un moment nou pentru toți. „Nu am mai experimentat o astfel de situație până acum. Colegii noștri sunt fantastic de bine motivați să înceapă munca din nou”.

Divizia de componente a început deja să producă din 6 aprilie la Brunswick și Kassel, și din 14 aprilie la Chemniz și Hanovra, la fel și în uzina din Polonia.

Reprezentanții angajaților au anunțat deja că s-au discutat măsuri de protecție și că toate țintele de productivitate anterioare au fost scoase din discuție în perioada următoare. Au fost identificate zonele cu cel mai mare risc de contagiune, acolo unde angajații nu pot respecta distanța de 1,5 metri, astfel că vor purta echipamente de protecție suplimentare.

ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China

În același timp va fi folosită experiența din China, unde au fost repornite 32 din cele 33 de uzine pe care VW le operează. Se va începe cu un singur schimb, cu un număr redus de angajați, astfel încât să se poată experimenta producția de mașini în condiții severe. Nici presiunea pieței nu este foarte mare, dat fiind faptul că cererea este la un nivel foarte redus. În același timp, trebuie repornită și rețeaua de furnizori, numai în Spania și Italia fiind localizate circa 800 de companii care livrează componente.

Nu în ultimul rând se urmărește repornirea rețelei de dealeri, astfel ca mașinile produse să poată fi cumpărate.

Prima uzină din cadrul VW Group a pornit în Ungaria, la Gyor, acolo fiind produse atât motoare pentru întregul grup, cât și automobile Audi. În Europa, doar Kia și Hyundai au repornit uzinele, dar cei mai mulți constructori și-au fixat ca termen de revenire începutul lunii mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrici vw
repornire uzine auto
vw germania
industria auto coronavirus