Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în primele două luni

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în primele două luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut, în perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, față de perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019, atât ca serie brută, cu 3,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,4%, potrivit datelor anunțate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna februarie a acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut față de luna precedentă ca serie brută, cu 5,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitatea scăzut cu 0,3%, scrie News.ro

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a scăzut față de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 5,6%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,6%.

IATA: veniturile companiilor aeriene vor fi mai mici cu 314 miliarde de dolari din cauza coronavirusului CITEȘTE ȘI IATA: veniturile companiilor aeriene vor fi mai mici cu 314 miliarde de dolari din cauza coronavirusului

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 2,7% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,7%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, față de luna corespunzătoare a anului precedent, a crescut, atât ca serie brută, cu 10,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 9,6%.

"În perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut față de perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019 atât ca serie brută cu 3,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,4%. În perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut atât ca serie brută cu 13,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 12,1%", precizează INS.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna februarie a acestui an, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 5,7%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+12,1%), comerțul cu autovehicule (+9,4%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+1,7%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+1,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna februarie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,3%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna februarie 2020, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceria înregistrat o scădere cu 5,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la activitǎțile agențiilor turistice și turoperatorilor(-17,7%), activitǎțile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-7,6%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-2,9%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (-2,5%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor, din blană (-1,3%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna februarie 2020, față de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2020, comparativ cu luna februarie 2019, a înregistrat o creștere cu 2,7% datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+52,4%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+21,8%) și la comerțul cu autovehicule (+1,1%).

Comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 4,7%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna februarie 2020 a înregistrat o creștere cu 4,7%, față de luna februarie 2019.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna februarie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 10,1% mai mare comparativ cu luna februarie2019, creștere susținută de activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+13,3%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+13,1%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+12%) și deactivitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+8,3%).

Activitățile agențiilor turistice și turoperatorilor au scăzut cu 8,2%. Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna februarie 2020 a crescut cu 9,6%, comparativ cu luna februarie 2019.

În primele două luni ale acestui an comparativ cu perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 3,2%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+60,4%) și la întreținerea și repararea autovehiculelor (+21,1%).

Scăderi au înregistrat activitățile provenite din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-0,7%) și dincomerțul cu autovehicule (-0,3%).

În primele două luni, față de anul trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 4,4%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în perioada 1 ianuarie-29 februarie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,7% mai mare comparativ cu perioada similară din 2019, provenită de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+20,1%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+17,8%),activitățile hotelurilor și restaurantelor (+13,8%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+5,5%)și de la activitǎțile agențiilor turistice și turoperatorilor (+2,5%).

Activitatea deservicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianaurie-29 februarie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2019.

"Informațiile din acest comunicat de presă (februarie 2020) nu surprind impactul crizei Covid-19. Institutul Național de Statistică înțelege greutățile cu care se confruntă respondenții noștri în această perioadă și suntem constienți că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informațiilor statistice, vom putea monitoriza și informa toți utilizatorii noștri cu privire la efectele Covid-19 asupra economiei și societății noastre. În măsura posibilului, vom continua să colectăm informații statistice, pentru a putea oferi informații esențiale care vor surprinde situația în schimbare începând cu luna martie 2020. Apreciem sprijinul continuu al respondenților noștri la cercetarile statistice derulate de Institutul Național de Statistică și înțelegem dificultățile cu care se confruntă toți furnizorii de date statistice", precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
masini
motociclete