Opel lansează la Frankfurt SUV-ul Grandland X, alături de Insignia GSi, care înlocuiește vechiul OPC

Opel lansează la Frankfurt SUV-ul Grandland X, alături de Insignia GSi, care înlocuiește vechiul OPC
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 aug 2017

Opel va lansa la Frankfurt noul SUV Grandland X, al doilea produs comun al Opel și PSA Group, un model care a fost deja expus și la Geneva și prezentat oficial în luna aprilie. Alături de acesta, vor fi lansate Insignia GSi, versiunea sportivă a limuzinei de clasă D, și caroseria Country Tourer, cu elemente de crossover.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opel va fi prezent pentru prima dată la un salon auto, împreună cu Vauxhall, sub stindardul PSA, după ce luna aceasta cele două companii au anunțat finalizarea procedurilor de achiziție. Modelul ce va sta în mijlocul standului Opel/Vauxhall va fi SUV-ul compact Grandland X, un competitor puternic pentru cele mai vândute SUV-uri din Europa, Nissan Qashqai sau VW Tiguan. Grandland X a fost expus la Geneva în urma unei decizii de ultimă oră la acel moment, pentru a ilustra coooperarea dintre PSA și Opel. Cu toate acestea, modelul a fost prezentat oficial o lună mai târziu, fiind anunțată atunci și lansarea oficială la Frankfurt.

Tranzacție: PSA Group a finalizat cumpărarea Opel și Vauxhall de la General Motors CITEȘTE ȘI Tranzacție: PSA Group a finalizat cumpărarea Opel și Vauxhall de la General Motors

A doua vedetă a Opel va fi versiunea sportivă a modelului de clasă medie Insignia, denumită GSi, un nume readus în actualitate de Opel, în locul lui OPC. Acesta a mai fost folosit pentru versiunile sport ale mărcii în trecut și este un acronim de la „Grand Sport injection”. Insignia GSi va fi echipată cu un motor de 2.0 litri turbo, care reușește să fie mai performant decât vechiul Insignia OPC, care avea un motor V6, de 2.8 litri.

„Noul slogan al mărcii Opel, „Viitorul aparține tuturor”, reprezintă o promisiune și o obligație. Susținem această afirmație și modelele noastre o susțin la rândul lor. Premierele mondiale de la Salonul IAA demonstrează că Opel pune la dispoziție unui public larg autovehicule elegante și practice cu tehnologii inovatoare. Iar cu modele precum Opel Grandland X pătrundem pe noi segmente de piață, pentru a le oferi clienților mai multe variante ca niciodată. Veniți să ne vizitați la IAA și vă veți convinge singuri” spune Michael Lohscheller, noul CEO al Opel.

Al treilea model ce va veni în premieră la Frankfurt va fi Insignia Country Tourer, un wagon cu aspect de crossover, care completează familia Insignia, fiind destinat celor care doresc o mașină mare, practică și cu aspect de SUV.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
frankfurt
grandland