TABEL Ieftiniri considerabile în acest weekend: 16 bani/l la motorină și 12 bani/l la benzină

TABEL Ieftiniri considerabile în acest weekend: 16 bani/l la motorină și 12 bani/l la benzină

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 11 nov 2023

Șoferii își pot alimenta în acest weekend mașinile în stațiile Petrom la un preț la un preț mai scăzut cu 16 bani/l la motorină și cu 12 bani/l la benzină comparativ cu cel practicat vineri, în urma deciziei de sâmbătă a liderului pieței de a ieftini diesel-ul cu 9 bani/l, iar benzina cu 5 bani/l, care se suprapune reducerii de weekend de 7 bani/l practicată într-o treime din stațiile companiei. Ieftiniri considerabile a efectuat în ultimele 24 de ore și Lukoil, de 16 bani/l la motorină și de 13 bani/l la benzină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în 2 stații Petrom din București (Jiului și Petrom City), benzina poate fi achiziționată în acest weekend cu 6,6 lei/l, iar motorina la un preț de 7,27 lei/l în 17 stații din capitală.

De campania de weekend de reducere a prețului carburanților cu 7 bani/l beneficiază 33 de stații din capitală.

Grecii de la PPC, proaspăt proprietari pe businessul Enel România, și-au majorat profitul în primele 9 luni CITEȘTE ȘI Grecii de la PPC, proaspăt proprietari pe businessul Enel România, și-au majorat profitul în primele 9 luni

Campania se desfășoară pe perioada 3 noiembrie-24 decembrie în 123 din cele 393 de stații Petrom din țară, iar reducerea de 7 bani/l se aplică tuturor carburanților comercializați în respectivele stații (benzină și motorină standard, premium și GPL).

Evoluția prețurilor la carburanți în principalele stații din capitală

Evoluția prețurilor la carburanți în principalele stații din capitală

Notă: Prețurile din stațiile Petrom nu conțin reducerea de weekend de 7 bani/l

Și vineri, OMV Petrom ieftinise cu 3 bani/l atât benzina, cât și motorina, atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV.

Ieftiniri considerabile a efectuat în ultimele 24 de ore și Lukoil, de 16 bani/l la motorină și de 13 bani/l la benzină.

Cea mai ieftină benzină se poate achiziționa la un preț de 6,63 lei/l, iar cea mai ieftină motorină la unul de 7,29 lei/l în stațiile Lukoil din capitală.

Cotațiile petrolului sunt în scădere liberă, până la cele mai reduse niveluri din mai mult de trei luni, din cauza preocupărilor legate de scăderea cererii în SUA și China.

Sâmbătă dimineață, țițeiul Brent, de referință pe piața eurpeană, se tranzacționa la 81,7 dolari/baril.

În prezent, rafinăria Petrotel a gigantului rus Lukoil se află într-o revizie programată.

Potrivit CEO-ului OMV Petrom, liderul pieței distribuitoare de carburanți, Christina Verchere, “cererea de retail a crescut cu 5% în cel de-al treilea trimestru al acestui an, fiind stimulată de prețurile scăzute, iar cea de pe piața angro cu 14%, ca urmare a intensificării activității de construcții de drumuri”.

Volumul vânzărilor de produse rafinate ale OMV Petrom a rămas constant în trimestrul al treilea al acestuia an, la 1,51 miloane tone, în timp ce marja de rafinare a coborât la 16,8 dolari/baril, de la 17,1 dolari pe baril în perioada similară a anului trecut. În trimestrul al doilea, marja de rafinare a fost de doar 11,7 dolari/baril, rata de utilizare a rafinăriei Petrobrazi fiind de 31%, în urma reviziei în care aceasta s-a aflat în cel de-al doilea trimestru. În perioada iulie-septembrie, rata de utilizare a rafinăriei a urcat la 95%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
scumpire
ieftinire